Şemdinli'ye atanan öğretmenlerden özel klip

Türkiye'nin farklı kentlerinden Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atanarak zor koşullarda eğitim veren 13 öğretmen, mesleklerinin kutsallığına dikkat çekmek ve ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla '24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel klip çekti.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Türkiye'nin farklı kentlerinden Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atanarak zor koşullarda eğitim veren 13 öğretmen, mesleklerinin kutsallığına dikkat çekmek ve ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla '24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel klip çekti. İlçede görev yapan öğretmenler, söz ve müziği Aysel Cihan Karaman'a ait olan 'Benim Adım Öğretmen' şarkısı için kamera karşısına geçip, sanatçılara taş çıkartacak güzellikte şarkıyı seslendirdi.  


Türkiye'nin Irak ve İran'a sınırı olan ve adı hep olaylarla anılan Şemdinli ilçesinde görev yapan öğretmenler, bu kez oldukça farklı bir etkinliğe imza attı. Şemdinli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sağladığı katkıyla ilçede gazeteci Azer Demir, yönetmenlik ve kameramanlık yaparak 24 Kasım Öğretmenler Günü için 'Benim Adım Öğretmen' adlı şarkıya klip çekti. Şemdinli'de düzenlenen öğretmenler günü etkinliğinde gösterime sunulan ve büyük beğeni toplayan klip, Osmaniye'den Şemdinli'nin Irak sınırında bulunan ve ismi hep saldırılarla gündeme gelen Aktütün mezrasına atanan bir kadın öğretmenin ataması, yaptığı yolculuk ve köyde kendisini bekleyen çocukların çiçek vermesiyle başlıyor. Ardından da kamera karşısına geçen farklı baranşlardaki öğretmenlerin seslendirdiği 'Benim Adım Öğretmen' şarkısını seslendirmesiyle devam ediyor.  

İlçenin tarihi ve turistlik mekanlarının yanı sıra, sınır bölgelerindeki köy ve mezralarda çekimleri yapılan özel klip, son olarak bir süre önce hayatını kaybeden Şemdinli’nin ilk kadın öğretmeni Nimet Öz, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile Necmettin öğretmenin fotoğrafları ile son buluyor. Gösterime sunulan klip, davetlilerden büyük beğeni alırken, klip çekiminde yer alan öğretmenler, mesleklerinin kutsallığına dikkat çekip, ülkenin her yerinde zorluklara göğüs gerip, mesleklerini yapacaklarını Şemdinli'de ilk defa çekilen bir klipte yer almaktan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Karker
Karker - 6 yıl Önce

çok güzel bir klip olmuş. guzel çalısma ağzıniza yüreğinize sağlık devamını bekleriz..

gundi
gundi - 6 yıl Önce

çok güzel bir klip emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum bu memleket hepimizim türküyle kürdüyle çerkeziyle lazıyla hepimiz bu memlekette kardeşçe yaşayalım

CD
CD - 6 yıl Önce

şemdinli için çal olacaktı aslında.

SIRADAKİ HABER