Sertip ve Ferheng Dara toprağa verildi

İran'da geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Yüksekova VEDAŞ İşletme Şefi Sertip ve Ferheng Dara ilçeye getirerek Beşbulak (Dara) köyünde toprağa verildi.

Sertip ve Ferheng Dara toprağa verildi
İran istikametine gitmekte olan Ferheng Dara yönetimindeki otomobil Urumiye-Esendere karayolunun Çara mevkiinde traktörle çarpışması sonucu meydana gelen elim kazada araçta bulunan Sertip Dara (36) ve Ferheng Dara (39) olay yerinde hayatlarını kaybetmiş ve cenazeleri İran'daki Urumiye Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Yapılan otopsi işlemleri ardından Esendere Sınır Kapısından teslim alınan cenazeler Yüksekova'ya getirildi. Daha sonra kalabalık bir kitle eşliğinde ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Beşbulak (Dara) köyünde cenazeler dini vecibelerin tamamlanmasının ardından toprağa verildi.

Sertip Dara ve Ferheng Dara'nın zamansız ölümleri sevenlerini ve ailelerini yasa boğarken, nişanlı olduğu öğrenilen Sertip Dara'nın nişanlısı cenaze töreninde sinir krizi geçirdi.

Gözyaşları içerisinde son yolculuklarına uğurlanan Sertip ve Ferheng Dara'nın cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari eski milletvekili Esat Canan, kanaat önderleri, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Hüsnü Beşer, DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Reşit Güneç, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, VEDAŞ Bölge Müdürü Emrah Okuducu, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Hakkari ve ilçelerindeki VEDAŞ çalışanları ve çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi katılım sağladı. 



Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER