Şırnak Cezaevi'nde tutuklulara baskı uygulamaları

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı devam ederken, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde siyasi tutuklular ailelerine gönderdiği mektupta; cezaevine girişte çıplak arama yapıldığını, çocukların adli koğuşlara yerleştirildiğini, görüş ve telefon hakkının engellendiği bildirdi.

Şırnak Cezaevi'nde tutuklulara baskı uygulamaları

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı devam ederken, kentte bulunan Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklulara yönelik baskılar yaşandığı iddia edildi.

Tutuklular ailelerine gönderdikleri mektuplarda maruz kaldıkları uygulamaları anlattı.

İsimlerinin verilmesini istemeyen aileler, bazı genelgeler gerekçe gösterilerek tutukluların başka cezaevlerine nakledildiğini belirtti.

Mektuplarda tutukluların cezaevi kantininde satın aldıkları eşyalara el konulduğu, yeni tutuklananların cezaevi girişinde çıplak arandığı ve elbiselerinin zorla çıkartıldığı, dövüldükleri iddia edildi.

Cezaevi müdürünün arkadaşlarını bağımsızların arasına geçmeleri için ‘Revire koliniz var’ diye çağırdığını, yine ‘Üzerinizdeki ifadelerin kaldırılması için yardımcı olurum. Her imkanı sağlarız’ şeklinde ajanlık dayatıldığı belirtildi.

PKK davasından tutuklanan çocuklara yanlarına konulan adli suçlardan tutuklanan çocukların baskı ve tacizde bulunduğu da iddialar arasında.

Ciddi hastalığı olup yaralı olan tutukluların “güvenlik” gerekçesiyle hastaneye götürülmediğine de yer verilen mektupta, tutukluların aylardır aileleriyle görüşemedikleri, telefon haklarının da kullandırılmadığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER