Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda arama başlatıldı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü öldürüldüğü iddia edilen Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda 13 gün sonra inceleme başlatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, konsoloslukta araştırma yapıyor.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda arama başlatıldı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü belirtilen İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda inceleme resmen başladı.

Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililerden oluşan heyet, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ilgili birimlerle görüşme sağladıktan sonra saat 15.15 sıralarında emniyetten ayrıldı. Heyetin oluşturduğu konvoydaki araçlar Beşiktaş’ta ayrıldı.

Araçlar bir bölümü saat 17.50’de, Levent’teki başkonsolosluğa geldi. Konsolosluğa gelen kişilerin çalışma grubundaki Suudi yetkililer olduğu belirtildi.

Başkonsolosluk binasının etrafına güvenlik şeridi çekildi. Gazeteciler, başkonsolosluk binasından uzaklaştırılarak şeridin dışına çıkarıldı. Daha sonra Türk heyeti, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte başkonsolosluğa geldi.

Polislerin, “Luminol” diye adlandırılan özel ışıkla bina içerisinde DNA örneği aramaları yaptığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

Suudi veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’la ters düştüğü için ülkesini terk edip ABD’ye taşınan Kaşıkçı, 2 Ekim günü evlilik evrakı almak için İstanbul’daki konsolosluğa gitmişti. Ancak o günden bu yana Kaşıkçı’dan haber alınamıyor. Türkiye’deki soruşturmadan sızdırılan bilgiler, Kaşıkçı’nın burada vahşice öldürüldüğü yönünde. Suudi yönetimi ise bu suçlamayı kabul etmiyor. Riyad üzerindeki uluslararası baskı ise artıyor. (İSTANBUL/DHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER