Tekirdağ'da yolcu treni devrildi: 10 Ölü, 73 yaralı

Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde devrildi. Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "Yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır" denildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Tekirdağ'da yolcu treni devrildi: 10 Ölü, 73 yaralı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını söyledi.

DHA’nın haberine göre kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı.

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, “Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir” dedi.

Bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle ekipler kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Kazanın yaşandığı bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü.

ÇEVRE İLLERDEN DE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Çiftlikte kriz masası oluşturulurken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hava ambulansları da çalışmalara katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personelinin bölgeye sevk edilerek çalışmalara destek vereceği belirtildi. Ayrıca çevre ilçelerden de çok sayıda ekipler kaza bölgesine sevk edildi.

VALİ: YARALILARIMIZ HASTANELERE GÖTÜRÜLDÜ

CNN Türk yayınına katılan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kazada yaşamını yitirenler olduğu ama kesin bir rakam söyleyemeyeceğini belirtti.

Ceylan, “Kaza trenin, aşırı yağış ve hava şartları dolayısıyla raylarda meydana gelen teknik bir nedenden dolayı raydan çıkmasıyla meydana gelmiştir. Yaralılarımızın büyük çoğunluğu hastanelere götürüldü. Ölülerimiz de var fakat şu anda ölü sayısıyla ilgili net bir rakam veremiyoruz, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ÇORLU BELEDİYESİ: ACİL KAN İHTİYACI VAR

Çorlu Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, hastanelerde acil kan ihtiyacı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur” denildi.

Kazayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, “Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması (yoldan çıkma) sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Başbakan Yıldırım’ın, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Erdoğan’ın hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER