Times: ABD'nin Kürtlerle ittifakı Türkiye'yi çileden çıkardı

Times gazetesinin bugünkü başyazısında “Amerikalılar, Kürt savaşçıların yetenekli ve disiplinli olduklarını keşfetti. Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerle fiilen ittifak kurdu. Bu da Türkiye’yi çileden çıkardı” ifadeleri yer alıyor.

Times: ABD'nin Kürtlerle ittifakı Türkiye'yi çileden çıkardı

Britanya’da yayımlanan Times gazetesinin bugünkü başyazısında “ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerle kurduğu fiili ittifakın Türkiye’yi çileden çıkardığını” yorumunda bulunuldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, gazetenin başyazısında Irak ordusunun Felluce kentini IŞİD’den geri almak için başlattığı büyük operasyona da yer veriliyor.

Times’a göre, Felluce’de çatışmalar “kanlı” olacak, “Ancak bu operasyon, Musul’un kurtuluşu yolunda gerekli bir adım” yorumunda bulunuluyor.

Gazete, Musul’un Irak’ın en büyük ikinci kenti olduğunu hatırlatılarak, Felluce’nin IŞİD’den alınması halinde, bunun Musul için verilecek mücadelenin ve IŞİD’in Irak’tan tasfiyesinin habercisi olacağı belirtiliyor.

“Türkiye’nin başına buyruk politikası IŞİD’le mücadele önünde engel”

Times’ın başyazı şu satırlarla noktalanıyor:

“IŞİD’e yönelik herhangi bir nihai saldırının başarısı büyük oranda kuzeyde Kürtlerin yapacaklarına bağlı. Kürtler şu ana dek örgüte karşı açık ara en etkili savaşçılar olduklarını kanıtladılar, Musul çevresindeki bazı köyleri de geri aldılar.

“Amerikalılar, Kürt savaşçıların yetenekli ve disiplinli olduklarını keşfetti. Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerle fiilen ittifak kurdu. Bu da Türkiye’yi çileden çıkardı.

“Türkiye, Suriye Kürtlerini, YPG’yi, ayrılıkçı PKK’lilerin terörist müttefikleri olarak nitelendiriyor. Ancak Türkiye’nin başına buyruk politikası giderek IŞİD’le mücadele önünde daha büyük bir engel oluşturuyor. Şimdilik odaklanılması gereken ise Felluce’de zafer kazanmak olmalı.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER