Trabzon'da yamaca saplanan uçak vinçle çekilecek

Ankara Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başında manevra yaparken, pistten çıkan yolcu uçağı için kurtarma çalışması başlatıldı. Tedbir amacıyla dün gece hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı yeniden uçuşlara açıldı.

Trabzon'da yamaca saplanan uçak vinçle çekilecek
Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait ‘PC8622’ sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, dün saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, kontrolden çıktı.


Pistin kuzey yönünde deniz tarafına yönelen uçak 162 yolculu uçak yamaca asılı kaldı. Yolcular ve mürettebat tahliye edilirken, Trabzon Havalimanı, hava trafiğine kapatıldı. Uçaklar Erzurum, Erzincan, Ordu-Giresun ve Samsun havalimanlarına yönlendirildi. Bu sabah saatlerinde ise seferler normale döndü.

OLAY NASIL MEYDANA GELDİ? 

Ankara-Trabzon seferini yapan PC 8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken sağa dönüş yapması gerekirken hız alarak sola doğru dönüş yaptı.

Pistin kuzey tarafından yamaçtan denize yönelen uçak tekerlerinin balçığa dönüşen toprağa saplanması üzerine denize yaklaşık 25 metre kala durdu. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, 162 yolcu ve 6 mürettebatın tahliyesini sağladı. Olaydan sonra uçak halatla sabitlenerek denize kaymaması için önlem alındı.

KAZA KIRIM EKİBİ İNCELEME BAŞLATTI

Bu sabah bölgeye gelen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım Ekibi inceleme başlattı. Uçak ve Havalimanında inceleme yapan ekip kazayla ilgili rapor hazırlayacak. Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan telefonla aradığı Trabzon Valisi Yücel Yavuz dan bilgi aldı. Vali Yavuz da beraberinde bir ekiple Sahil Güvenlik teknesi ile açıldığı denizden incelemelerde bulundu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Trabzon Havalimanı’nda yaşanan kaza ile ilgili kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezi, pist başında yamaçta asılı kalan uçakla ilgili kurtarma planı hazırlıyor. Denize kaymaması için halatla sabitlenen uçak için bölgeye ağır tonajlı vinçler çağrıldı. Vinçler yardımıyla uçağın piste çekilerek hangara alınması planlanıyor. Uçakta kalan yolcuların valizleri de tehlikeli olabileceği değerlendirilerek alınamadı. Uçağın piste çekilmesinin ardından yolcu valizleri alınacak.

TRABZONLULAR HAVALİMANINA AKIN EDİYOR

Trabzon Havalimanına paralel uzanan Karadeniz Sahil Yolu’nda araçlarını durduran sürücüler pisti üst bölgeden gören kaldırım ve üst geçitler üzerinden uçağı görmeye çakışıyor. Havalimanına gelen çok sayıda kişi cep telefonları ile uçağı görüntülüyor

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı pistten çıkan uçak ile ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER