Türk uçağı, İran'da düştü: 11 kişi hayatını kaybetti

BAE'den İstanbul'a seyahat eden Başaran Holding'e ait uçak, İran'da düştü. Uçakta, iş insanı Hüseyin Başaran’ın kızı ve arkadaşları ile 3'ü mürettebat toplam 11 kişi olduğu açıklandı. Kazada kurtulan olmadığı belirtilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasının en az 3-4 saati süreceğini aktardı.

Türk uçağı, İran'da düştü: 11 kişi hayatını kaybetti
Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) İstanbul’a gelen, Başaran Holdinge ait özel uçak, İran’da düştü. Uçakta iş insanı Hüseyin Başaran’ın kızıyla arkadaşlarının olduğu ve uçaktaki 11 kişinin yaşımını yitirdiği belirtildi.


İran medyasında yer alan haberlere göre BAE’den İstanbul’a seyahat eden özel bir uçak, İran’ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Şehrekürd (Shahrekord) kentinin yakınlarında düştü. Uçağın, dağlık bir alana düştüğü ve bölgeden dumanlar yükseldiği belirtildi. ISNA haber ajansına konuşan bir sivil havacılık sözcüsü, kazada 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

DHA’nın haberine göre, TC-TRB kuyruk numaralı uçağın Başaran Holding’e ait olduğu ve uçakta iş insanı Hüseyin Başaran’ın kızı Mine Başaran’la arkadaşlarının olduğu öğrenildi.

CNN Türk yayınına bağlanan Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, uçakta 3’ü mürettebat 11 kişi olduğunu söyledi. Tekin, “İran Kızılay’ı bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Bölge çok dağlık. Kaza mahalline ulaşınca durum netleşecek. İran makamlarıyla temas halindeyiz” dedi.

Aynı bölgede yaşanan başka bir kazada uçağa ulaşmanın 4-5 gün sürdüğünü belirten Tekin, İranlı yetkililerin uçağın düştüğü bölgeden dumanlar yükseldiğini söylediğini aktardı.

Twitter hesabından açıklama yapan Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, Başaran ailesine başsağlığı diledi. İran Kızılay ile AFAD’ın irtibat halinde olduğunu aktaran Kınık, arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasının en az 3-4 saati bulabileceğini ve hava koşullarının kötü olduğunu kaydetti.

(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER