Vahşet bodrumundan 6 gündür haber alınamıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 13 gündür bir binanın bodrum katında kurtarılmayı bekleyen 15 yaralı, 7 cenaze ve bitkin haldeki 9 sivilden haber alınamayan 6’ıncı güne girildi.

Vahşet bodrumundan 6 gündür haber alınamıyor
Cizre’de bir binanın bodrum katında 14 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılardan haber alınamayan 6’ıncı gününe girdi.   


14 gündür ambulans bekleyen yaralılara günlerdir ulaşmaya çalışan belediye ambulansların da dün diğer bodrumda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiyenin de “çatışma var” denilerek engellenmesi katliama nasıl zemin hazırlandığının da kanıtı.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 13 gündür bir binanın bodrum katında kurtarılmayı bekleyen 15 yaralı, 7 cenaze ve bitkin haldeki 9 sivilden haber alınamayan 6’ıncı güne girildi. Son olarak 6 gün önce İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile sürdürülen görüşmeler sırasında HDP milletvekilleri ile görüşen yaralılar, yetkililerin bilgisi dahilinde dışarı çıkacakları açıklandı. Dün de yaralıların alınması için bir kez daha yaralıların bulunduğu Bostancı Sokak’a girerek yaralıları alması için Şırnak Belediyesi’ne ait ambulanslar gönderildi fakat ambulanslar yaralıların bulunduğu eve 300 metre yaklaştıkları sırada ev ve çevresine yoğun top atışları başladı. Gün boyu ambulans eve 300 metre yakınında bekletildikten sonra tıpkı diğer girişimlerde olduğu gibi asker tarafından “çatışma var” denilerek geri çevrildi. Vahşet bodrumunda 14 gün boyunca ambulansların engellenmesinden dolayı hastaneye kaldırılamadığı için 7 kişi yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER