Yargıtay Başkanı: Protokol gereği icabet ettim

Yargıtay Başkanı Cirit, Danıştay Başkanı Güngör ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmasıyla ilgili eleştirilere, “Protokol gereği davete icabet ettim. Yorumlar insani değil” yanıtı verdi.

Yargıtay Başkanı: Protokol gereği icabet ettim

Yargıtay Başkanı İsmail Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezilerine katılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benl’nin haberine göre, Cirit’in açıklaması şöyle:

“Asılsız haberlerde bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam, resmi kurum ve kişilerce, temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, gezi ve toplantılara yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır.

“Bu resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır. Bu gezi ve programlarda gurur ve onurla temsil ettiğim Yargıtay’a zarar verici bir hareket sözkonusu değildir.

“Kırşehirli Danıştay Başkanımızın çok arzu ettiği kız yurdu müjdesinin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilmesinde Danıştay Başkanımızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekmekteyim.

“Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyunda algı oluşturma amacını güden bu haber ve yorumların devam etmesi halinde yargının saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağımı tüm kamuoyunun bilgilerine sunar, asılsız haberlerin takdirini kadirşinas halkımızın yüksek öngörüsüne bıraktığımı belirtmek isterim.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER