Yaşlı ve engelliye maaş her ay ödenecek

Hükümet, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara 3 ayda bir ödenen aylıkları her ay ödenecek şekilde düzenledi. Düzenleme 618 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Yaşlı ve engelliye maaş her ay ödenecek
Hükümet, ‘5 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikte’ düzenleme yaptı. Yapılan değişiklikle yönetmelikte yer alan ‘Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir’ ifadesindeki ‘üçer’ kelimesi çıkarıldı. Yapılan bu değişiklikle 1 Eylül’den itibaren artık yaşlı ve engellilere her ay ödeme yapılacak.


65 YAŞ AYLIĞI 543 LİRA OLDU

65 yaş aylığı, mayısta yapılan değişiklikle 1 Haziran 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 266 liradan 500 liraya yükseltilmişti. Aylıklar, memur maaş katsayısına bağlı olarak her 6 ayda bir artıyor. Temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 8.65 oranında artırıldı. Buna bağlı olarak, haziranda 500 liraya çıkartılmış olan 65 yaş aylığı, 1 Eylül’den itibaren her ay 543 lira olarak ödenecek.

618 BİN YURTTAŞ FAYDALANACAK

65 yaş aylığı, sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir işte çalışmayan, eşinden, anne ya da babasından dul ve yetim aylığı almayan muhtaç kişilere ödeniyor. Buna göre, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 3’te 1’inden az olan kişilere 65 yaş aylığı bağlanabiliyor. Devlet, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz 618 bin yurttaşa aylık ödüyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER