YPG: Hiç kimse Fırat'ın batısında olması gerekçesiyle saldıramaz

YPG Sözcüsü Redur Xelil "Hiç kimse güçlerimizin Fırat nehrinin batısında olmasını gerekçelendirerek saldıramaz" dedi.

YPG: Hiç kimse Fırat'ın batısında olması gerekçesiyle saldıramaz

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Resmi Sözcüsü Redur Xelil, YPG güçlerinin Fırat Nehri’nin batısında olduğu iddiasına ilişkin YPG’nin Facebook sayfasından bir açıklama yaptı.

Xelil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hiç kimse YPG güçlerinin Fırat Nehri’nin batısında olduğu gerekçesiyle bu alanlara saldıramaz.

“Çünkü o kişiler iyi biliyor ki, YPG güçleri bölgenin DAİŞ çetelerinden kurtarılması için Minbic Askeri Meclisi’ne destek vermiş ve bu görev yerine getirildikten sonra güçlerimizi bu bölgelerden çekilmiştir.”

“Bölge halkının kendini yönetme ve savunma hakkı vardır”

Menbic’e  dönük  her türlü saldırının Menbic halkına karşı saldırı olacağını, askeri ve sivil meclisin bölgedeki halktan oluştuğunu belirten Xelil, “Bu bölgenin halkının kendini yönetme ve savunma hakkı vardır” dedi.

YPG Genel Komutanlığı, daha önce yayımladığı bir açıklamada, güçlerinin Menbic’te görevlerini yerine getirdikten sonra çekildiklerini açıklamıştı:

“Biz YPG Genel komutanlığı olarak güçlerimizin Minbic’in özgürleştirilmesi operasyonunda görevlerini başarıyla yerine getirdiğini ve tüm noktaları Minbic Askeri Meclisine teslim edip karargahlarına döndüklerini duyuruyoruz. Aynı zamanda Minbic Şehir yönetimi de şehrin sivil meclisine teslim edilmiştir. Bu 15 ağustosta resmi bir açıklamayla yapılmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER