YPG öncülüğündeki güçler Rakka'ya 4 koldan ilerliyor

Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD kontrolündeki Rakka’ya ilerleyişi devam ediyor. Fırat’ın doğusundan ilerleyen 4. operasyon kolu 6 km’lik bir alanda ilerleyerek 9 köy ve 3 mezrayı IŞİD’den temizledi. Yaşanan çatışmalarda 20’den fazla IŞİD’linin öldürüldüğü bildirildi.

YPG öncülüğündeki güçler Rakka'ya 4 koldan ilerliyor

YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri, Rakka operasyonuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada 24 Mayıs’ta başlattıkları Rakka’nın kuzeyini kurtarama operasyonunun 4. operasyon kolunun ilerleyişi hakkında bilgi paylaştı.

Demokratik Suriye Güçleri’nden yapılan açıklamada,  9 köy ve 3 mezrayı içerisine alan 6 km’lik bir alanda ilerleyiş sağlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca IŞİD’e ait çok sayıda ağır silahın ele geçirildiği ve 3 savaşçının hayatını kaybettiği belirtildi.

 Açıklamanın tam metni şöyle:

“24 Mayıs’ta başlattığımız Rakka’nın kuzeyini kurtarma hamlesi Fırat’ın doğusundan harekete geçen  4.operasyon kolumuzun ilerleyişiyle devam ediyor. Şimdiye kadar 4.operesyon kolumuz 6 km ilerleme kat etmiş ve Cenef El Ehmer, Xişxaîş Kebîr, Bire El Emal, Mênhal Selal, Ebû Sefa, Rumela, Rumelat, Heci Elî, Nuqut köylerİ ve 3 mezrayı DAIŞ çetelerinden temizlemiştir.

Bu bölgede yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 20’den fazla çete öldürülmüş ve 15’in cenazesi denetimimize girmiştir.

Güçlerimizin özgürleştirdiği 6 köy ve mezralarda yapılan arama tarama faaliyetlerinde çetelere ait birçok silah ve cephane güçlerimiz tarafından ele geçmiştir. Ele geçen askeri malzemeler şu şekildedir:

5 Katyuşa ve 2 füzesi, bir 120 mm’lik havan, el yapımı 4 havan, bir 14,5’luk doçka (uçaksavar), bir 12,5’luk doçka ve bir sandık doçka mermisi, 12 keleş ve bin mermisi, 3 raht, 6 keleş şarjörü, 2 bruno, 3 B7 ve 5 roketi, 3 telsiz, 10 el bombası, 2 dürbün, 2 BKC zinciri ve bin mermisi, mayın düzeneği, bir doçka dürbünü, bir havan dürbünü, bir termal, birçok belge ve askerleri malzemeler

Yaşanan çatışmalarda 3 savaşçımız kahramanca çarpışarak şehadete ulaşmış ve 5 arkadaşımız da yaralanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER