Yüksekova'da yasak bir süre daha devam edecek

Yüksekova’daki yasak ile ilgili açıklama yapan Hakkari Baro Başkanı Av. Serdar Işık, ilçedeki yasağın süreceği bilgisini aldıklarını söyledi. Işık baro olarak idari sürece müdahil olacaklarını ve ihlallerin önüne geçeceklerini belirtti.

Yüksekova'da yasak bir süre daha devam edecek
Hakkari Barosu 13 Mart’ta Yüksekova’da ilan edilen ve bugün 62. gününe giren sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yapıldı.

Baro Başkanı Avukat Serdar Işık tarafından yapılan açıklamada, Valiliği’nin 13 Mart tarihinde ilan ettiği sokağa çıkma yasağı öncesinde ilçede yoğun bir göç yaşandığı bilgisine yer verildi. 

'İLÇEDEKİ GÖÇ VE YIKIMIN ÖNÜNE GEÇEMEDİK'

Işık, Hakkari Barosu olarak; yasak öncesinde ilçede yaşanabilecek göçün ve yıkımın önüne geçmek için hem yetkililer ile hem de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çeşitli temaslarda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

'YASAK İÇİN DAVA AÇTIK: SONUÇ ALAMADIK'

Sokağa çıkma yasağı sürecinde; yasağın kaldırılması için, baro olarak Van Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını ifade eden Işık, bütün girişimlerine rağmen yargının işlevsiz kaldığını ve talebimize ilişkin her hangi bir karar veremediğini vurguladı.

'GÖZALTINA ALINANLARA HUKUKİ DESTEK VERDİK'

İlçede gözaltına alınan 100’ü aşkın kişinin gözaltı sürecinde gerekli tüm hukuki desteği verdiklerini anlatan Işık, meslektaşlarının bu konuda özverili bir şekilde çalıştığını ifade etti.

'VALİ YASAĞIN BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Baronun görevlendirdiği ve kendisinin de içinde bulunduğu bir heyetin dün Hakkari Valisi ile görüştüğünü kaydeden Işık, “İlçede halen devam eden yasağın nedenlerini sorduk. Bize verilen bilgiye göre arama temizleme çalışmaları sürdürülmesi nedeniyle yasağın bir süre daha devam edecek” dedi.

'BÜTÜN İHLALLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Açıklamasında, sokağa çıkma yasağının kaldırılması sonrası yürütülecek idari sürece dahil olma kararı aldıklarını belirten Işık, şunları söyledi: “Yürütülen operasyonlar sırasında yaşanan tüm ölümlü ve yaralamalı olayların takipçisi olacağız. Tespit ettiğimiz insan hakkı ihlalleri için gerekli hukuki süreci tüm yönleriyle hayata geçireceğiz. Sokağa çıkma yasağının kaldırılması sonrasında, Hakkari Valiliği ve çeşitli bakanlıkların görevlendirdikleri birimlere, meslektaşlarımız görevlendirilmiştir. Oluşan zararın; ivedi, adil ve hukuka uygun bir şekilde karşılanması için Hakkari Barosu avukatları olarak gerekli bütün hukuki yardımı sağlayacağımızı halkımıza saygıyla duyururuz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER