Zırhlı aracın ezdiği Hazar'ın kardeşi: Polis 'kardeşinin parçalarını topla' dedi

Lice'de zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Pakize Hazar'ın kardeşi Hasret Yaşarer, tesadüfen geçtiği olay yerinde kardeşinin etrafa dağılan vücut parçalarının kendisine toplatıldığını söyledi

Zırhlı aracın ezdiği Hazar'ın kardeşi: Polis 'kardeşinin parçalarını topla' dedi
Lice’de zırhlı polis aracı tarafının çarpması sonucu ölen 85 yaşındaki Pakize Hazar’ın ezilmesine tesadüfen şahit olan kardeşi Hasret Yaşarer, polisin eline siyah bir poşet vererek, 1 metrelik alana dağılan ablasının uzuvları için ‘Git kardeşinin parçalarını topla’ dediğini söyledi.


14 Haziran’da yaşanan olayla ilgili ve Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki trafik kuralları ve diğer yasal düzenlemeler vatandaşları bağladığı gibi kamu görevlilerini de bağlamaktadır. Pakize Hazar’ın hayatını kaybettiği yerde yapılan inceleme ve tespitlerde, olayın gerçekleştiği yerin Emniyet Müdürlüğü ve Hükümet Konağı arasında kalan bir cadde olduğu ve bu caddenin uzun bir süredir güvenlik gerekçesiyle beton bloklarla trafiğe kapatıldığı ve sadece kamu araçlarının caddeye giriş yapabildiği gözlemlenmiştir. Trafiğin olmadığı bu caddede böyle vahim bir olayın gerçekleşmiş olması aracı kullanan kamu görevlisinin ne derece pervasız olduğunun açık göstergesidir” denilmişti.

Eşi ile birlikte Abalı (Korxe) köyünde yaşayan Hazar’ın yaşlılık maaşını almak üzere ilçe merkezine geldiği sırada yaşanan olaya tanık olan 80 yaşındaki kız kardeşi Hasret Yaşarer de yaşadığı Yamaç Köyü’nden yaşlılık maaşını almak üzere ilçe merkezine geldiği belirterek, caddenin ortasında zırhlı aracın bir kadına çarptığını ve zırhlı aracın olay yerinde beklememesi üzerine kadına yardım etmek için olay yerine koştuğunu anlattı. Dihaber’de yer alan habere göre, kanlar içerisinde yerde yatan kadının ablası olduğunu fark ettiğini anlatan Yaşarer, “Vücudunun yarısı paramparça olmuştu. Vücudunun parçaları 1 metrelik alana yayılmıştı. İlkin tam emin olamadım ama kadının giydiği ayakkabı ve elbiselerden ablam olduğuna emin oldum” dedi.

‘POLİS POŞET VEREREK TOPLA DEDİ’

Kardeşini o halde görmesinin ardından sinir krizi geçirdiğini ve olay yerine gelen polislerin kendisini uzaklaştırmak istediğini anlatan Yaşarer, “Ben polislere kadının ablam olduğunu söyledim. İlkin inanmadılar ama daha sonra kimliğimi alıp ablamın kimliği ile karşılaştırdılar. Daha sonra yanıma gelen bir polis ‘Evet senin ablan’ dedi bana” sözleriyle o anları anlattı. Ablasının Lice’de olduğundan dahi haberi olmadığını belirten Yaşarer, “Polis daha sonra elime siyah bir poşet verdi ve ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi. Ben de etrafa dağılan vücudunun parçalarını torbaya doldurup polise verdim. Bu an boyunca sadece beni izlediler. Zaten daha sonra bayılmışım. Gözümü hastanede açtım” dedi.

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

İstanbul’dan Lice’ye gelen Hazar’ın oğlu Mehmet Hazar da, “Tek isteğimiz hukukun yerde kalmaması, varsa eğer adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bu böyle kalmamalı. Çünkü suçsuz fakir fukara annemizi bizden sebepsiz aldılar” dedi. İlçede daha önce zırhlı araçların bir kadını ağır yaraladığını ve bir yurttaşın da aracına çarptığını hatırlatan Hazar, “Ne yapsalar yanlarına kalacak diye hesaplıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu tür olayların hep üstü örtüldü. Artık bu tür olayların son bulmasını istiyoruz. Bu olayların son bulması için ne gerekiyorsa yapılmasını talep ediyoruz. Sorumluların hak ettiği cezayı almalarını istiyoruz” dedi.
HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da Hazar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmuş ve olayın takipçisi olacaklarını söylemişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER