Atilla Taş gözaltına alındı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Atilla Taş, Bursa’nın Gemlik ilçesinde gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı.

Atilla Taş gözaltına alındı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 35 isim arasında olan Atilla Taş, gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmasının ardından çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Atilla Taş’ı Gemlik’te gözaltına aldı.

Taş’ın, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesine getirileceği belirtildi.

Gözaltında bulunan Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek’in emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Savcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve İzmit’te düzenledikleri operasyonlarda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek’i gözaltına almıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile akademisyenlerin olduğu 25 şüphelinin isimleri şöyle:

Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER