Dünyaca ünlü besteci Udo Jürgens hayata veda etti

Dünyanın önde gelen besteci ve şarkıcılarından olan Avusturyalı sanatçı Udo Jürgens hayata veda etti. 80 yaşındaki sanatçı, son dönemlere kadar 50’yi aşkın albüme imza atarken bine yakın şarkı bestelemişti.

Dünyaca ünlü besteci Udo Jürgens hayata veda etti

Udo Jürgens’in çalışma arkadaşları tarafından yayınlanan açıklamada, Avusturya doğumlu bestecinin İsviçre’nin Thurgau kantonuna bağlı Gottlieben’de sabah yürüyüşü sırasında kriz geçirdiği kaydedildi. Açıklamada, Jürgens’in kaldırıldığı Münsterlingen Hastanesi’nde saat 16.25’te kalp yetersizliğinden yaşamını yitirdiği belirtildi.

1930 yılında Avusturya’nın Klagenfurt kentinde doğan Udo Jürgens, dünyaca ünlü birçok şarkıyı bestelemişti. Bugüne kadar bin kadar şarkıyı besteleyen Jürgens elliye yakın da albüme imza atarken, 105 milyondan fazla albüm ve tekli satarak dünyanın en başarılı sanatçılarından olmuştu.

1960 yılında Shirley Bassey için "Reach for the Stars" adlı şarkıyı besteleyenJürgens, 1965  Eurovision Şarkı Yarışması‘na "Sag ihr, ich laß sie grüßen" adlı Almanca şarkısıyla dördüncü olmayı başardı. 1966 yılında Lüksemburg'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’na üçüncü kez katılan Jürgens, "Merci Chérie" adlı şarkısıyla yarışmanın birincisi olmayı başardı. Bu başarıdan sonra şarkıları bütün dünyada dinlenmeye başladı ve Jürgens birçok çeşitli ülkelerde turnelere çıktı.

"Griechischer Wein (Yunan Şarabı)" ve "Es wird Nacht, Señorita (Akşam oluyor, Sinyorita)” gibi tanınmış şarkılar da Jürgens’in bestelediği popular şarkılardan bazılarıydı. Jürgens, Almanca müziğinin yanı sıra dünya genelinde kült olan birçok diğer şarkıyı da bestelemişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER