Ferdi Tayfur: 'Tek adam iyi değil'

Ferdi Tayfur: Tek adam iyi değil Başkanlık referandumuna dair görüşü sorulan Ferdi Tayfur, 'Tek adamlığın iyi bir şey olduğunu sanmıyorum' dedi.

Ferdi Tayfur: 'Tek adam iyi değil'
 Müzisyen Ferdi Tayfur gündemdeki başkanlık tartışmalarına ilişkin “tek adam iyi değil” dedi. 

İlk romanı ‘Paraşütteki Çocuk’ vesilesiyle Hürriyet’ten Savaş Özbey’e konuşan Tayfur, Anayasa değişikliği için düzenlenecek referanduma dair “Bunun ne olduğunu hâlâ bilmiyoruz biz. Halk da bilmiyor. Siz biliyor musunuz? Ben çok merak ediyorum mesela… Evet çıktığı zaman ne olacak” cevabını verdi.

Hukuka, adalete, paylaşmaya, özgürlüğe ve ifade özgürlüğüne inandığını vurgulayan Tayfur, “Bunlar bir ülkenin en büyük dokunulmazlarıdır. İnşallah bunlar bir katakulliye gelmez. Çünkü hukuk olmayan memleket, memleket değildir. Dağ başıdır orası” diye konuştu.

Kitabında ‘tek adam hegemonyası’ndan bahsedildiğinin sorulması üzerinde ise Tayfur, “İnsan manzaraları olarak… İnsanların yaşamış oldukları hayat. Bu topraklarda yaşıyoruz. Bu cumhuriyetin insanlarıyız. Tek adamlığın ne olduğunu bilmiyorum açıkçası ama tek adam iyi değil. Yani tek adamlığın iyi bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir şey de söyleyemem o hususta” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER