'Orhan Doğan Barış Ödülü' töreni 21 Eylül'de

Barış Meclisi tarafından barış mücadelesi verenleri cesaretlendirmek amacıyla Orhan Doğan anısına verilen, ‘Orhan Doğan Barış Ödülü’nün bu yıl 2.’si düzenlenecek.

'Orhan Doğan Barış Ödülü' töreni 21 Eylül'de

İlki geçen yıl Türkiye Barış Meclisi tarafından (TBM), barış mücadelesi verenleri cesaretlendirmek ve umutlarını güçlendirmek amacıyla verilen ‘Orhan Doğan Barış Ödülü’nün ikincisi bu yıl verilecek.

Yazar, siyasetçi, akademisyen gibi çeşitli çevrelerden davet edilen çok sayıda kişinin katılacağı ödül töreni, 21 Eylül Pazar günü saat 20.00’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Sanatçı Jülide Kural’ın sunuculuğunu yapacağı ödül töreninde açılış konuşmasını TBM Sözcüsü Hakan Tahmaz yapacak. Yabancı konukların da katılacağı törende, RECOM İnisiyatifi’nin kurucularından Hırvatistanlı Profesör Marko Puhovski, Balkanlar’daki barış mücadelelerinin deneyimlerini paylaşacak, Dünya Felsefe Federasyonu eski Başkanı Prof. İoanna Kuçuradi ise “Orhan Doğan Barış Ödülü”nü bu yılki sahibine takdim edecek.

Ödüle layık görülenler

Orhan Doğan’ın yaşamını ve barış mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminin de yapılacağı gecede, sanatçı Ahmet Aslan ile Yasemin Göksu sahne alacak. TBM’nin kurucularından Orhan Doğan anısına her yıl verilecek olan ödülün özelliği ise ödüle layık görülen kişi, grup veya kurumun siyasi bir üretimi ya da işlevinin olmaması. Ödüle geçen yıl, Kardeş Türküler müzik grubu layık görülmüştü.

Barış, sadece politikacıların işi değil

“Orhan Doğan Barış Ödülü” jüri üyelerinden Prof. Dr. Ayşe Soysal, sadece politika yapanların değil, sorumluluk hisseden herkesin ve kesimin barışa büyük katkı sunabileceğini aktarırken, “Herkesin barış ile ilgili bir şeyleri hissetmesi lazım. Barış yolunun kaldırım taşlarını döşeyenleri yakalamaya çalışıyoruz. Barış sadece politikacıların yapabileceği bir şey değil.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER