Suriyeli muhalif yönetmene bıçaklı saldırı

Yönetmen Muhammed Beyazıd, İstanbul'da bıçaklı saldırıya uğradı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Beyazıd, Türkiye'den ayrıldı.

Suriyeli muhalif yönetmene bıçaklı saldırı
Suriyeli muhalif yönetmen Muhammed Beyazıd, İstanbul’da omuzundan bıçaklandı. Hafif yaralanan Beyazıd, hastanedeki tedavisinin ardından yurtdışına çıktı. Polise şikayetçi olmayan Beyazıd’ın yurtdışından döndükten sonra ifadesinin alınacağı ve soruşturmanın sürdürüleceği bildirildi.


Yönetmen Muhammed Beyazıd, Palmira çölündeki Tadmur askeri hapishanesinin filmini çekmeye hazırlanıyordu. Filmin bütçesi için kendisine finansman sağlayacağını söyleyen kişilerle Başakşehir’de buluştu.

İddiaya göre; önceki günkü buluşma sırasında Beyazıd bıçaklı saldırıya uğradı ve omuzundan hafif şekilde yaralandı. Beyazıd, Bağcılar’da hastaneye götürüldü. Burada kısa süreli tedavi olan Beyazıd akşam saatlerinde yurtdışına çıktı.

Beyazıd’ın olayla ilgili polise başvurarak şikayetçi olmaması nedeniyle ifadesi alınamadı. Beyazıd’ın Türkiye’ye döndükten sonra ifadesinin alınacağı ve soruşturmanın sürdürüleceği bildirildi.

Suriyeli muhalif yönetmen, bir süre rejimin hapishanesinde kalmıştı. Suriye’deki hayat ve kültürüne ait çok sayıda filmi olan genç yönetmen son olarak hapisteki 20 kişinin hayatını anlatmayı amaçladığı Nafak (Tünel) isimli filmi için İstanbul’da çalışmalarını yürütüyordu. (Kaynak: Çetin Aydın/Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER