Suudi Arabistan'da ilk kez bir kadın konser verdi!

Lübnanlı şarkıcı Hiba Tawaji'nin Suudi Arabistan'da kamuya açık verdiği konser bir ilk oldu. Konsere sadece kadınlar katıldı.

Suudi Arabistan'da ilk kez bir kadın konser verdi!
Suudi Arabistan’da ilk kez bir kadın şarkıcı kamuya açık konser verdi. İçeriye sadece kadınların alındığı konserde, Lübnanlı şarkıcı Hiba Tawaji’ye dans ederek eşlik eden kadınların bazısı çarşafı üstlerinden attı.

Sputnik’in haberine göre, Vahhabilikle yönetilen Suudi Arabistan’da, Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dini aşırılıkçılıktan çıkıp ılımlılaşma ve modernleşme reformlarını hayata geçirme iddiasını görünür kılma çabasında. Eylülde kadınların ehliyet alıp otomobil kullanmasına izin açıklanması sonrası ilk kez bir kadın şarkıcı solo olarak kamuya açık konser verdi. Ama konsere sadece kadınların girmesine izin verildi.

BAZI KADINLAR ÇARŞAFLARINI ÇIKARTTI

Çarşamba günü başkent Riyad’da sahneye çıkan Lübnanlı şarkıcı Hiba Tawaji’yi dinlemek için gelen binlerce kadın salona tümüyle siyah çarşafa, peçeye bürünmüş halde girdi. Sunucu, Tawaji’yi takdim ederken ”Bu, Suudi Arabistan için çok gurur verici bir an. Suudi Arabistan’da ilk kez bir kadın şarkıcının sahne almasını tüm kadınlar takdir etmeli” diye konuştu. Lübnanlı sanatçı, Arap klasiklerinin yanı sıra Whitney Houston ve Céline Dion’un şarkılarını da seslendirdi. Bazı kadınların çarşafı, peçeyi üstünden atıp saçlarını serbest bıraktığı haberlere yansıdı.

‘KADININ VARLIĞININ TANINMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Gençler konser furyasından memnuniyet ifade ediyor. Üniversite öğrencisi Selma ”Kadınların varlığının tanınması iyi bir şey değil. Kadınlar ve onların eğlenme biçimleri tanınırsa toplumsal yaşamda önemli düzeye erişilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER