Özkök: Bir Kürt genci olsanız ne hissedersiniz?

Irak ordu güçleri ve Haşdi Şabi, Kerkük'te federe yönetimin bayraklarını indirirken, SDG'nin aynı gün Rakka'ya girdiğini hatırlatan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök "Şimdi sakin olun, yerinize oturun, serinkanlı düşünün. Bir Kürt genci olsanız ne hissedersiniz?" diye sordu.

Özkök: Bir Kürt genci olsanız ne hissedersiniz?

Kerkük’te kontrolün Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerine geçmesinin ardından birçok noktadaki Kürt Federe Yönetimi’nin bayrakları indirildi, Barzani’nin fotoğrafları yırtıldı. 

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de, Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin Kerkük’ü ele geçirmesinden sonra bayrakların indirilmesine dikkat çekerek, “Kerkük’te Kürt bayrağının gönderden indirilip yerine Irak ve Haşdi Şabi bayrağı çekildiği gün… Oradan 676 kilometre uzaklıkta, bir Suriye şehrinde IŞİD bayrağı indirildi, yerine SDG bayrağı çekildi… Şimdi sakin olun, yerinize oturun, serinkanlı düşünün. Bir Kürt genci olsanız ne hissedersiniz?” diye sordu.

Özkök bugünkü, ‘Kürt bayrağını indiren kim, göndere çeken kim?’ başlıklı köşesinde, şunları yazdı:

“Irak veya Suriye’de bir Kürt genci olsanız… Barzani güçlerinin ruhunuzda yaşattığı hayal kırıklığını YPG güçlerinin diktiği bayrakla dengelemez miydiniz?

Bilmiyorum…Ankara’da bu ‘Kürt psikolojisini’, ilerideki sonuçlarını düşünen bir kişi var mı… Yani şu soruyu soran bir kişi: Gücünü bu kadar kaybetmiş bir Barzani bize yarar mı getirir, zarar mı…

KÜRT HASSASİYETİ

Kürt açılımı sırasında ‘Türk hassasiyetine dikkat’ diye yazmıştım… Şimdi de ‘Kürt hassasiyetine dikkat’ diye yazıyorum. Hiçbir millet, hiçbir başka milleti aşağılamamalı… Ne Türk’ü, ne Amerikalıyı, ne Arap’ı, ne Kürt’ü…”

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER