AA: MİT Yusuf Nazik'i yakaladı

Hatay Reyhanlı'da 2013'te gerçekleştirilen saldırıyı düzenleyenler arasında yer aldığı suçlamasıyla yargılanan Yusuf Nazik'in yakalandığı açıklandı ve görüntüleri yayınlandı.

AA: MİT Yusuf Nazik'i yakaladı
MİT’in Lazkiye’de düzenlediği operasyonla, Reyhanlı saldırısı ile ilgili olarak yargılanan Yusuf Nazik’i yakaladığı açıklandı. AA’nın geçtiği habere göre, saldırıyı Mihraç Ural’la birlikte düzenlediği iddiası ile yargılanan Nazik’in Türkiye’ye getirildiği ve ilk sorgusunda saldırıya ilişkin itiraflarda bulunduğu duyuruldu. Haberde Nazik’in saldırı için talimatı Suriye istihbaratından aldığını itiraf ettiği de öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlanan Nasır Eskiocak’ın da aralarında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verimişti. THKP/C Acilciler örgütü lideri Mihraç Ural ve Yusuf Nazik’in de aralarında bulunduğu 8 sanığın dosyası ayrılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER