ABD Dışişleri heyeti, Suriye ve adli iş birliği konusunu görüşmek üzere Ankara'da

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet, Suriye ve adli iş birliği gibi konularda görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

ABD Dışişleri heyeti, Suriye ve adli iş birliği konusunu görüşmek üzere Ankara'da
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Savunma Bakanlığından yetkililerin de içinde bulunduğu heyet, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında görüşmelerde bulunacak.

Heyet sabah ilk olarak Dışişleri Bakanlığı’na gidecek ve burada Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün başkanlığındaki Türk heyetiyle görüşmeler yapacak. Görüşmelerde adli iş birliği gibi konular ele alınacak.

ABD heyeti daha sonra Genelkurmay Başkanlığı’na giderek burada toplantı yapacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Savunma Bakanlığı yetkililerinin "Afrin’deki durum dahil birçok ortak güvenlik konularını görüşmek üzere" ABD heyetiyle birlikte Ankara’da olduklarını  açıklamıştı.

Afrin’deki “YPG unsurlarının IŞİD karşıtı koalisyonun ortakları olmadığını” söyleyen Galloway, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz. NATO Müttefikimiz ve IŞİD ile diğer terör örgütleri ile mücadele ortağımız Türkiye ile birlikte çalışmaya bağlıyız. ABD tarafından da yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmesi konusunda Türkiye ile zaten yakın çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. / T24

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER