ABD: Türk askeri Menbic'e girmeyecek

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye sözcüsü Albay Sean Ryan'dan Menbic açıklaması: Anlaşmanın tamamını görmedim ancak bize söylenen şu; "Türkiye Menbic veya başka bir yere girmeyecek.”

ABD: Türk askeri Menbic'e girmeyecek
Türkiye ile ABD arasındaki Menbic anlaşması konusunda bir açıklama da, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye sözcüsü Albay Sean Ryan’dan geldi. Ryan, Türk askerinin Suriye’nin Menbic kentine girmeyeceğini söyledi.


Sean Ryan basın toplantısında, ‘Washington ile Ankara arasında yapılan 4 Haziran anlaşmasına göre Türk askerlerinin Menibic’e girmeyeceğini’ belirterek şu ifadeleri kullandı: “Amerika ile Türkiye’nin çizdiği yol haritasının amacı Menbic’de güvenlik ve istikrarın sağlanmasıdır. 4 Haziran anlaşmasına göre, Türk askerleri Menbic’e girmeyerek kent dışında kalacak.”

Anlaşmanın yeni yapıldığını hatırlatan Ryan, “Bütün ayrıntılar henüz açıklanmadı. Ben anlaşmanın tamamını görmedim ancak bize söylenen şu; Türkiye Menbic veya başka bir yere girmeyecek”ifadelerini kullandı. (Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER