Ahmet Şık: Bebek, anne öldüren katildir

HDP milletvekilleri Ahmet Şık ve Barış Atay, Yüksekova'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve bebeği için yaptıkları açıklamalarda nereden gelirse gelsin şiddete karşı çıkacaklarını belirtti. Ahmet Şık, "Ölenin ve failin kim olduğuna/siyasi kimliğine bakarak pozisyon alanlar da kana ortaktır" dedi.

Ahmet Şık: Bebek, anne öldüren katildir
HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hakkari Yüksekova’da yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi ile hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Şık açıklamasında, “Her kim ve her ne adına olursa olsun bebek/anne öldüren katildir. Ölenin ve failin kim olduğuna/siyasi kimliğine bakarak pozisyon alanlar da kana ortaktır” dedi.

 

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay da, ‘şiddet nereden gelirse gelsin karşı koyacağını’ belirttiği mesajında şunları söyledi, “Bir anne ve bebeğinin öldürülmesi; kim yapmış olursa olsun, ne açıklama yapılmaya çalışılırsa çalışılsın, asla kabul edilemez. Saldırıyı kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını diliyorum. Şiddet nereden gelirse gelsin karşısında durmaya devam edeceğim. Hepimizin başı sağolsun”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da açıklamasında, “Şiddet kimden gelirse karşı oldum ve olacağım. Yüksekova’da bir anne ve bebeğin ölmesine yol açan saldırıyı kınıyorum. Onurlu bir barış yolunda adımlar atmadığımız sürece bu kısır döngü bir ateş sarmalından başkası olmayacaktır. Silah cözümsüzlüktür, hiçbir cocuk ve ana ağlamasın” dedi.

KAFTANCIOĞLU: NEREDEN GELİRSE GELSİN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Nereden ve kimden gelirse gelsin amasız, fakatsız ölüme karşı yaşamı, teröre karşı insanlığı savunmak zorundayız” dedi.

SAKIK: LANETLİYORUM

DBP’nin görevden alınarak yerine kayyım atanan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da saldırıyı kınadı. Sakık mesajında, “Kimden ve nereden gelirse gelsin sivil ve savunmasız insanlara yönelik saldırıları ve kayıpları kınıyorum. Dün Yüksekova’da ki patlamada anne ve evladını hayattan koparan saldırıyı lanetliyorum. Şiddet bizi bir yere götürmez sadece aramızdaki mesafeleri arttırır. Üzgünüm” dedi.

SİYASET DÜNYASINDAN TEPKİLER

Olayla ilgili siyaset dünyasındaki farklı isimlerden gelen bazı tepkiler şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Yüksekova’da vatani görevini yapan astsubay kardeşimizin eşinin aracına düzenlenen saldırıda şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Bilinsin ki terör ve destekçileri karşılığını fazlasıyla görecektir. Milletimizin başı sağ olsun.

Muharrem İnce: Hakkari Yüksekova’da terör örgütünün saldırısı sonucu yaşamını yitiren astsubayımızın eşine ve 11 aylık yavrumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Teröre lanet olsun.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında Nurcan Karakaya ve 11 aylık Mustafa bebeğin şehit edilmesini en sert şekilde kınıyorum. Bir anneye ve bebeğine yönelecek kadar alçaklaşan bu terör olayını lanetliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Hakkari Yüksekova’da terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden askerimizin eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğine Allah’tan rahmet diliyorum. Onların mekanı cennettir inşallah. Katillerinin yeri ise hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER