AK Parti'de seçim ittifakı hesapları

"Yüzde 50 artı 1 siyasetin yeni kızıl elması oldu" diyen Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2019 seçiminde MHP ile ittifakın devam etmesine özen gösterdiğini yazdı. Selvi, AK Parti kulislerinde 'daraltılmış bölge seçim sistemi'nin öne çıktığını ifade etti.

AK Parti'de seçim ittifakı hesapları
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin uyum yasaları kapsamında ‘Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’ üzerindeki çalışmalarını tamamladığını belirtti. Selvi’nin AK Parti kulislerine dayandırdığı yazısına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı rötuşların ardından aralık ayında Meclis‘e sunulacak düzenleme, şu üç ana başlıktan oluşuyor: “1- Yüzde 10 barajı korunuyor. 2- Daraltılmış bölge seçim sistemi öneriliyor. 3- Seçimlerden önce ittifak yapılmasının önü açılıyor.”

Selvi’nin, ‘Erdoğan’ın seçim takvimi ve ekonomi’ başlıklı yazısında, 2019 seçim stratejisine ilişkin şunlar aktarıldı:

Erdoğan, MHP ile yakınlaşmanın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sürmesini istiyor. O nedenle baraj (seçim) konusunda ne yapacağı merak ediliyor… 2019’da sadece cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilecek. Böylece Erdoğan hayali olan başkanlık sistemine kavuşmuş olacak. O nedenle 16 Nisan gecesinden itibaren rotayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevirdi. Her adımı 2019’u hesaplayarak atıyor.

…Yüzde 50 artı 1 siyasetin yeni kızıl elması oldu. Öyle ki Erdoğan yükselen dalgayı gördü, Atatürk’ü ön plana çıkarma gereği duydu.”

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER