'Ankara, Putin'den arabuluculuk istedi' iddiası

Rus RİA haber ajansı, Beştepe'deki Erdoğan-Putin görüşmesinde, Ankara'nın Suriye yönetiminin İdlib operasyonuna izin vermesi için Rusya'dan arabulucu olmasını istediğini öne sürdü.

'Ankara, Putin'den arabuluculuk istedi' iddiası
Rusya Devlet Başkanı Putin, dün Ankara’ya gelerek, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştü. Erdoğan ile Putin’in başbaşa görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. Beştepe’deki kritik buluşmadan Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması vurgusu çıktı.


Rus RİA haber ajansına konuşan bir Rus diplomatik kaynak ise Ankara’nın Moskova’dan arabuluculuk talebinde bulunduğunu öne sürdü.

Hürriyet’te yer alan habere göre, kaynağın verdiği bilgi şöyle: “Dört çatışmasızlık bölgesinden biri olan İdlib’in Türkiye sorumluluğuna verilmesi planlandı. Ancak Türk güvenlik güçlerinin komşu ülke topraklarında oluşturulan bu bölgede varlık gösterebilmesi için Suriye resmi yönetiminin izni gerekli. İşte tam da bu izin konusunda Ankara Moskova’dan Şam ile arasında yapılacak görüşmeler için arabulucu olmasını rica etmiş bulunuyor.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER