Arınç'tan sert açıklama: Bu, baskı rejimlerinin yoludur

AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgut Özal Üniversitesi’nde katılacağı programın ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Arınç'tan sert açıklama: Bu, baskı rejimlerinin yoludur

AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgut Özal Üniversitesi’nde katılacağı programın ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Arınç, 4 sayfalık açıklamasında, “Maharet, üniversite açmak değil; özgürlüğün yolunu açmaktır. Maharet, yönetici olmak değil; yönetebilmektir” dedi

AK Parti kurucularından, şimdiler de ise partiye mesafeli isim; eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgut Özal Üniversitesi’nde konuşmacı olarak katılacağı programın “provokatif olaylar çıkabileceği” gerekçesiyle iptal edilmesine sert bir açıklamayla tepki gösterdi.

Twitter hesabından 4 sayfalık bir açıklama yapan Bülent Arınç, etkinliğin iptal edilmesini “saygısızlık” ve “susturma çabası” diye nitelerken, yol arkadaşlarını “karşı mahalleye geçmek” ile eleştirdi.

“Maharet üniversite açmak değil üniversitelerde özgürlüğün ve bilim üretmenin yolunu açmaktır” diyen Arınç, ‘Bu, baskı rejimlerinin yoludur. Tarih kitapları da bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur” değerlendirmesinde bulundu.

Programının iptal edilmesine ilişkin gerekçeye de işaret eden Arınç, siyasi hayatı boyunca ‘provokatif olaylar’ın hiç çıkmadığını belirterek, “Ne zamanki sesimiz kısılmaya, varlığımız yoklukla imtihan edilmeye başlandı, işte o zaman attığımız her adım ‘olay’ oldu” dedi.

Bülent Arınç’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı 4 sayfalık açıklama şöyle:

bülentarınç1

bülentarınç3

bülentarınç3

bülent arınç4

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER