Baluken: AKP, Türkiye'nin barışına kayyum atadı

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın önceki hafta yaptığı “6 ayda barışı sağlayabiliriz” çağrısına hükümetten karşılık gelmezken, çağrının yapıldığı gün belediyelere kayyum atandı. Konuya dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “AKP Türkiye’nin barışına kayyum atadı” dedi.

Baluken: AKP, Türkiye'nin barışına kayyum atadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baluken’in, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile gönderdiği mesaja, tutuklamalar, belediyelere kayyum atamaları, açığa alınan öğretmenler ve OHAL uygulamalarına dair açıklaması şöyle:

Öcalan’ın yanıtsız bırakılan mesajı

“Türkiye’nin önünde önemli ve tarihi fırsat varken maalesef gençler ölmeye devam ediyor. Her gün onlarca insanın yaşamını yitirmesine toplum alıştırıldı. Haber bile olmuyor.

“Böylesi bir ortam içerisinde (Öcalan’ın) ‘6 aylık süre içinde barışı geliştirme’ teklifi bilinçli şekilde sümenaltı edilmeye, toplumun dikkatinden kaçırılmaya çalışılıyor. Herkes sessiz. AKP hükümeti, devlet, CHP ve MHP başta olmak üzere diğer siyasi partiler; Meclis ne düşünüyor, bilmiyoruz.

“Başın kuma gömüldüğü her saatte toplumsal barış dinamitleniyor, yok ediliyor. Her gün onlarca cenazenin kalktığı bir ortamda ileriki süreçte toplumsal barışı tartışmaya bile fırsat bulamayacak bir duruma ülke hızla savruluyor. Meclis niye tatilde? Defalarca toplanması için çağrı yaptık. Çocuğu her gün ölüm tehlikesi altında olan aileler bu sürece müdahil olmalıdır. AKP, Türkiye’nin barışına kayyum atadı.

“Öcalan’ın mesajı Türkiye’nin savaş ve darbe sarmalından çıkması için son derece kıymetli ve tarihi bir teklif.

KHK’ler ve Alp Altınörs’ün tutuklanması

“Altınörs’ün tutuklanması siyasi bir karar. Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Anayasa askıya alınıyor. KHK’lerin tamamı hukuka, uluslararası evrensel sözleşmelere aykırı.

“Parti olarak KHK’lere karşı sert muhalefet göstereceğiz. Aldığımız haberlere göre AB’den kısa zaman içinde Türkiye’ye heyet gelerek bu KHK’leri inceleyecek. KHK’lerle ilgili Türkiye’ye içeriden ve dışarıdan çok güçlü baskılar gelişecek. Türkiye, uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Belediyelere kayyum

“Bu uygulama, 15 Temmuz’da yapılmak istenenle aynı şey.

Açığa alınan öğretmenler

“Fethullahçılar rapor hazırlıyor, AKP açığa alıyor. Söz konusu Kürtler olunca cemaat ile iktidar ele ele. AKP ölümü gösteriyor, CHP sıtmaya razı ediyor.”

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER