Baluken'den CHP'lilere 'İmzalarınızla HDP'ye gelin' çağrısı

Siirt’te “Darbeye karşı demokratik halk buluşması” etkinliği için biraraya gelenlere polis müdahale etti. Ancak polis müdahalesine rağmen siyasetçiler ile halk biraraya geldi. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, anayasa değişikliğini AYM götürmek için CHP’li vekillere “İmzalarınızla HDP’ye gelin” çağrısında bulundu.

Baluken'den CHP'lilere 'İmzalarınızla HDP'ye gelin' çağrısı

Siirt’te “Darbeye karşı demokratik halk buluşması” etkinliği için biraraya gelen ve  aralarında DTK ve HDK eşbaşkanlarının da bulunduğu topluluğa polis müdahale etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Siirt’te düzenlemek istediği “Darbeye karşı demokratik halk buluşması” için biraraya gelen halka polis müdahale etti.

Polis müdahalesine kitle, “Erdoğan istifa” sloganı ve zılgıtlarla karşılık verdi.

Kentte bir süre gerginlik sürdükten sonra belediye binası önünde toplanan halka, siyasetçiler seslendi.

Güven: Kürtler baş eğmedi

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, egemenlere karşı Kürt halkının büyük bir kahramanlıkla direniş sergilediğini söyledi.

Siirt’e gelişlerinin engellenmek istendiğini belirten Güven, “Biz korkmuyoruz. Belki onların silahları olabilir ama bizim de direnişimiz var” dedi.

Güven, HDP’li vekillerin yalnız olmadığını da ifade ederek, HDP’nin 6 milyonun temsilcisi olduğuna dikkati çekti ve “Arkalarında halk var. Hiçbir güç onları arkada bırakamaz. HDP daha yeni başlıyor. Yarın bir vekilimize el atsalar dünyayı başlarına yıkarız” dedi.

Kürkçü: Söz sırası halkta

HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü de, “Kürt halkı yaşadığı bunca şiddetten sonra halen ‘Halkların kardeşliği’ diyerek dünyanın en kıymetli halkıdır” dedi.

Baluken: Bu bir faşizm cephesidir

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise yaptığı konuşmada, tüm saldırılara rağmen Siirt halkının iradesine sahip çıktığını dile getirdi.

Baluken şöyle konuştu:

“Faşist baskıya karşı size layık olmaya çalışacağız. Saray darbesi 7 Haziran’da bu yana halk iradesin bertaraf etmek için elinden geleni yaptı. Cizre’de ve Sur’da halka saldıranlar bugün Nusaybin’de, Gever’de savaş uçakları kullanacak hale geldi. Cizre’de aramızdan çıkan şehit yoldaşımız Mehmet Tunç’un dediği gibi; ‘Bize her türlü vahşetle gelebilirsiniz ama karşısında diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız.’

“Şimdi 7 Haziran’da sonuç alamadığı için Kürt halkının demokratik siyaset yolunu kapatmak istiyor. Türkiye halklarının demokrasi mücadelesini Meclis’ten dışarı atıyor. AKP iki koltuk değneği buldu; CHP ve MHP ile Saray’da Erdoğan faşizmin Dalton kardeşleridir. Onlar sanıyor ki, faşizmin apoletlerini omuzlarına geçirdiklerinde biz bu Dalton kardeşlere itaat edeceğiz. Bizleri dışarı atmak için bir yapay milli cepheden bahsediyor. Bu bir faşizm cephesidir. Bakın dimdik ayaktayız Türkiye’nin dört bir yanında. Kürdistan’ın dört bir parçasından da halkımız zaten yanımızdadır. Dünyanın dört bir yanından Türkiye’deki Saray faşizmine tepki yağıyor.”

CHP’ye çağrı

Dokunulmazlık teklifine “Evet” oyu veren CHP’nin tutumunu da eleştiren Baluken, anayasa değişikliğini AYM götürmek için CHP’li vekillere çağrıda da bulundu:

“Darbeye ‘Evet’ oyu veren CHP, Türkiye’yi Saray darbesine emanet etti. CHP içerisinde bu darbeye karşı hazırladığımız metne imza vermeye çalışan 60 vekile karşı Kelam Kılıçdaroğlu, ‘Ben imza atmanıza izin vermiyorum. Ya HDP’ye gidersiniz ya istifa edersiniz’ diyor.

“Bu suça ortak olmak istemeyen CHP içindeki sol milletvekillerine seslenmek istiyorum. CHP başından beri darbecilere ortak olmuştur. Artık orada yol yürümenizin zemini yoktur. Pazartesi günü imzalarınızı alıp vicdanınızla HDP’nin kapısına gelebilirsiniz. Aynı şekilde bu suça ortak olanların tarih önünde nasıl hesap vereceğini göreceğiz. Biz Dalton kardeşlerin darbesine karşı yenilmeyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER