Başbakan: Seçim barajı düşebilir

Seçim barajına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, 'Evet çıkarsa zaten istikrar sağlanacak. Dolayısıyla seçim barajı düşürülebilir' dedi.

Başbakan: Seçim barajı düşebilir
Çankaya Köşkü'nde davet ettiği medya organlarının temsilcileriyle konuşan Başbakan Binali Yıldırım, seçim barajına dair bir soruyu yanıtladı.


Yıldırım, "Bu yeni sistemle zaten istikrar sandıkta sağlanacak. Dolayısıyla Meclis’te istikrar sağlansın diye var olan önlemleri sürdürmenin anlamı kalmayacak. Seçim barajı düşürülebilir. Bizim kafamızda birtakım modeller var ama bunları referandumdan evet çıkması halinde partilerle konuşmamız gerek."

MHP İLE ORTAK PROGRAM YOK

Yıldırım, MHP ile ortak referandum programına ilişkin "MHP ile oturduk konuştuk, ortak bir program yapmayacağız. Cumhurbaşkanı ile birlikte birkaç ilde ortak mitingler yapacağız. Kampanyanın seyri bu şekilde devam edecek" dedi.

'50+1 YETERLİ'

"Rahat bir evet çıkacak" iddiasında bulunan Yıldırım, "Benim için bu bir referandumdur, 50 artı 1 yeterlidir. Kimse bunun ötesine geçip bir anlam çıkarmasın. Her partinin içinde olumlu düşünen  de olabilir, olumsuz düşünen de olabilir" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER