Binali Yıldırım, TBMM Başkanı seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı seçimi üçüncü turda tamamlandı. Binali Yıldırım 335 oy olarak seçimi kazanan isim oldu.

Binali Yıldırım, TBMM Başkanı seçildi
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanının seçimi için toplandı. Başkanlık seçiminde AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım, CHP’nin adayı Erdoğan Toprak, HDP’nin adayı Meral Danış Beştaş, İYİ Parti’nin adayı Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi’nin adayı Cihangir İslam yarışıyor. MHP, Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti’nin adayını destekleyecek.

Başkan seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Meclis Başkanı seçilmiş olacak.

İlk turda 581 milletvekili oy kullandı. Binali Yıldırım 331, Erdoğan Toprak 134, Meral Danış Beştaş 65, Hayrettin Nuhoğlu 43 oy ve Cihangir İslam 4 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı. 400 oya ulaşan aday olmadığı için ikinci tura geçildi.

İkinci turda Yıldırım 336, Toprak 131, Beştaş 65, Nuhoğlu 42 ve İslam 4 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

Üçüncü turda 335 oy alan Binali Yıldırım, TBMM’nin 28’inci Başkanı oldu.

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Yıldırım, “Gazi Meclisimize bu dönemde önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Yeni dönemde yürütmenin bütçe kanun tasarısı dışında Meclis’e tasarı gönderme yetkisi yoktur. Kanun yapma yetkisi tamamen Meclis’e ait olacaktır. Bu durum yasama organını çok daha önemli hale getirmektedir” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER