Böke: Türkiye'de karanlık süreç iki sınıfsal siyaset üzerinde inşa edildi

CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, Türkiye'nin karanlık bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu sürecin iki sınıfsal siyaset üzerine inşa edildiğini belirten Böke, bunlardan birinin neoliberal ekonomik düzen, diğerinin ise siyasal İslam dayatması olduğunu söyledi.

Böke: Türkiye'de karanlık süreç iki sınıfsal siyaset üzerinde inşa edildi
CHP Adana İl Örgütü, ‘Başka bir Türkiye Mümkün’ konulu panel düzenledi. Panelde, CHP İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Tarihçi-Yazar Erdoğan Aydın konuştu.

‘6 MİLYON İNSAN İŞ BULAMIYOR’

Evrensel’in aktardığına göre CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Başka bir Türkiye için yüzde 99’un yüzde 1 karşısında ezildiği neoliberal politikalar karşısında milyonların ortak değerleri etrafında toplanılarak halkı birleştiren bir politikaya ihtiyaç var” dedi. 6 milyon insanın Türkiye’de iş bulamadığını ifade eden Böke, şöyle konuştu:

“Bu kadar işsizlik olmasına rağmen ihraçlarla işsizliği daha da artırıyorlar. Askeri ücret açlık sınırında. Bu sonucu ortaya çıkaran düzenin ne olduğunu ortaya koyduğumuzda o başka geleceği ne ile inşa edeceğimiz ise çok somut olarak ortaya çıkar.”

‘HALKÇI EKONOMİK DÜZEN KURMAK GEREKİR’

Türkiye’nin karanlık bir süreçten geçtiğini ve be sürecin iki sınıfsal siyaset üzerinde inşa edildiğini kaydeden Böke, bunlardan ilkini şöyle anlattı: “Bunlardan bir tanesi kurulmuş olan neoliberal ekonomik düzendir. Bu düzene karşı emeği koruyan ve emekle birlikte emek için mücadele eden bir halkçı ekonomik düzen kurmak gerekir. Bizim bugün yeni bir vergi politikasına ihtiyacımız var. Halkçı bir bütçeye ihtiyacımız var. Askeri ücretli birisinden vergi almak yerine bugün hiç vergi alınmayan ama rant vergisi ile bugün rantçı düzenin zenginlerinden vergi toplamayan bir yapıyı kurabiliriz.”

İktidarın diğer bir dayatmasının siyasal İslam olduğunu ifade eden Böke, şöyle dedi: “Dini siyasette alet eden bir yaklaşımın karşına laikliği koyan yeni bir siyaset yaratarak Türkiye’de inanç özgürlüğünü yaşandığı bir gelecek kurmak mümkün. AKP iktidarın sosyal hizmetler yolu ile vatandaşının inançlarını sömüren bir anlayış ile hareket etmektedir. Bu anlayışa karşı halkçı bir devlet anlayış geliştirdiğinde başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu göreceğiz.”

KAFTANCIOĞLU: İSTANBUL’DAN BAŞLAYACAĞIZ

Daha sonra söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye’de cinsel saldırıya maruz kalan kadın oranların her geçen gün arttığına ve işsizliğin de giderek yükseldiğine dikkat çekti. Hayalini kurdukları Türkiye için İstanbul’dan başlayacaklarını dile getiren Kaftancıoğlu, önce inanarak doğru şekilde doğru planlarla çalışarak bunu yapacaklarını ifade etti. 

TEKİN: ÜLKENİN GÜVENLİĞİ YOK

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, özgürlük ve güvenlik sağlandığı takdir de Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olacağını söyledi. Tekin, “Cumhurbaşkanın çocukları bile paralarını farklı ülkelere götürüyorsa ülkede güvenliği olmadığını ve ciddi bir sorun olduğunu açık bir şekilde gösterir. CHP başka bir geleceği mümkün kılmak için güvenliği ve özgürlüğü sağlayacak adımlar atacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER