CHP Genel Merkezi'nin çağrısına yanıt: Yeterli sayıda imza teslim edilecek

CHP'li Gaye Usluer olağanüstü kurultay için imza verenlerin sayısı 604'e çıktığı belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, imzaların yarın sunulması halinde gereğinin yapılacağını açıkladı. Kurultay çağrısı yapan vekillerden Yaşar Tüzün de "Yeterli sayıda noter tasdikli imza Genel Merkezimize teslim edilecek" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Merkezi'nin çağrısına yanıt: Yeterli sayıda imza teslim edilecek
CHP’den olağanüstü kurultay çağrısı hakkında açıklamalar geldi. Kurultay çağrısı yapan heyetin sözcüsü Gaye Usluer, imza sayısının 604’e yükseldiğini açıkladı. Kurultay için 630 civarında imza gerekmesine karşın CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, noter onaylı 604 imzanın sunulması halinde gereğinin yapılacağını söyledi.


Erkek’in açıklamasına yanıt veren CHP milletvekili Yaşar Tüzün, “Partimizin tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı yapan heyetin sözcüsü Gaye Usluer, topladıkları imza sayısına ilişkin açıklamada bulundu. Aynı zamanda CHP Parti Meclisi üyesi olan Usluer, imza sürecinin beşinci gününde olağanüstü kurultay için ima veren delege sayısının 604’e çıktığını söyledi.

ERKEK: 604 İMZA GETİRİLİRSE GEREĞİ YAPILACAK

Usluer’in paylaşımından sonra CHP Genel Merkezi, 604 delegenin imzasının sunulması halinde “gereğinin yapılacağını” açıkladı.

CNN Türk’ün haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, şunları söyledi:

Parti Meclisi üyemiz Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır.

TÜZÜN: YETERLİ SAYIDA İMZA SUNULACAK

Muharrem Erkek’in açıklamasına kurultay çağrısı yapan heyette yer alan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’den yanıt geldi. Tüzün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Partimizin tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER