CHP Lideri Kılıçdaroğlu: 'Suçsuzsan gelirsin Türkiye'ye, yargı önüne çıkarsın'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen'e çağrıda bulunarak, "Suçsuzsan gelirsin Türkiye’ye yargı önüne çıkarsın. Gelmiyorsan suçlusun o zaman" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: 'Suçsuzsan gelirsin Türkiye'ye, yargı önüne çıkarsın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin Yakuplu'da gerçekleştireceği yatırımların toplu temel atma törenine katıldı. 

Törende konuşan Kılıçdaroğlu tüm siyasi partilerin ve STK’ların 15 Temmuz darbe girişimine birlikte karşı çıktığını hatırlatarak, “Bu tarihimizde bir ilktir. Demokrasiye sahip çıkma konusunda bir ilk. Bir geniş uzlaşma sağladık. Darbe sonrası parlamentoda yaptığım ilk konuşmada, Taksim’de yaptığım konuşmada, İzmir ve Yenikapı’da yaptığım konuşmada bu büyük uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu söyledim. Madem ki bir darbe ile karşılaştık, gelin hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da bir darbe girişimi ile karşılaşmasınlar diye neler yapılması gerekiyorsa oturalım birlikte yapalım. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım demiştim. Yargı bağımsızlığını, medya özgürlüğünü getirelim demiştim. İnsanlar düşüncelerini açıklıyor diye hapse atmayalım. Bu uzlaşmayı zorlayacağım bütün kuralları ile. Bu uzlaşma bozulmamalı. Ama bütün bunlar yapılırken, darbe ve darbecilerle mücadele edilirken yeni mağdurlar yaratmamalıyız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER