CHP Sözcüsü Tezcan: En büyük aday Kılıçdaroğlu

CHP Sözcüsü Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda da tek aday etrafında birleşilebileceğini söyledi. "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur" ifadesini kullanan Tezcan muhalefeti zorda bırakmak için baskın seçim yapıldığı iddialarına ilişkin, "En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Bizim için 2 günlük iştir" dedi.

CHP Sözcüsü Tezcan: En büyük aday Kılıçdaroğlu
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, erken seçim konusunda değerlendirmelerde bulundu. Tezcan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili soruya “Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur” diye yanıtladı. Tezcan, ittifaka kapalı olmadıklarını da söyledi.


NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Tezcan’ın açıklamaları şöyle:

EKONOMİK SIKINTILAR YÜKSELDİ: Yönetemediklerinden erken seçim kararı alındı. AK Parti tek adam peşinde. 15 Temmuz sonrası 20 Temmuz darbesini yaptılar. O günden sonra adım adım tek adım rejimine gidildi. Bunun son aşaması 16 Nisan mühürsüz referandumuydu. OHAL KHK’larıyla fiilen tek adam rejimini uygulamaya başladılar. Bu çerçevede yönetemiyorlar. Ekonomik sıkıntılar yükseldi, dövizin ateşi düşmüyor. Enflasyon ve işsizlik çift haneli rakamlara geldi.

HER GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDECEK İŞ: Hep bir arayış içindeler. Her geçen gün daha kötüye gidecek iş. 2019’a kadar problemleri çözebileceklerine inansalar zamanında seçim yapıyoruz diyeceklerdi. Türkiye içeride ve dışarıda ciddi krizlerin yaşandığı bir duruma geldi. Baskın seçim bu ama şikayet anlamında söylemiyoruz. Sayın Devlet Bahçeli tek adam rejiminin sözcülüğüne soyunmuştur. 26 Ağustos telaffuz edildiği an ‘hodri meydan’ dedik. Türkiye bu problemden çıkmak zorunda dedik. 24 Haziran dediler, Meclis karar verir deme tenezzülünde de bulunmadı. Meclis’in üzerinde olduğunu ima eder bir dil kullandı. 24 Haziran’a meseleyi seçerek güya muhalefeti hazırlıksız yakalayarak işi kotarma düşüncesine girdiler. Biz bu tabloda baskın seçim yapmak da isteseler baskın seçim onları basacak.

BİRİNCİ TURDA DA TEK ADAY OLABİLİR: Adaylık konusunda tarih bizi sıkıştırmadı. Biz hodri meydan dedik. Biz seçime hazırız. Ama kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Erken seçim, baskın seçim yapacaksın OHAL şartları altında seçime sokamazsınız. Seçim olmasın demiyorum ama bu seçimi zedelemeyin. Bu seçime gölge düşürüz. Bugünden itibaren OHAL’i kaldıralım.
Biz adaylık konusunda avantajlı konumdayız. Tek adam koalisyonunun bir adamı var başka seçeneği yok. Birinci turda da ikinci turda da aday Erdoğan olacak. Biz öyle değiliz. Millet her gün 5 sefer TV’lerde konuşup hakaret eden cumhurbaşkanı istemiyor. Sandık geldi, bir huzura kavuşalım. Bizim seçeneklerimiz çok geniş, aday konusunda sıkışmadık. Farklı kesimlerin de gönlünü hoş tutacak bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Birinci turda kim kazanırsa eyvallah. İkinci tura kalırsa demokrasi etrafında uzlaşanlar bir araya gelirler. Birinci turda da tek aday etrafında toplanılabilir.

‘ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLUDUR’ DEME YETKİM YOK: Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu’dur. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama adayımız Kılıçdaroğlu’dur deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir. Bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değildir. Bu mesele sonuç alma meselesidir. En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. Parti Meclisi bir karar verecek bu konuda. Bizim için 2 günlük bir iştir. Barajı kaldıralım dedik kabul etmediler. Arkasından dolaştılar. İttifak yasasıyla MHP için barajı kaldırdılar. Barajın diğer partiler için da sıfırlanması lazım.

İTTİFAK İÇİN ÖN ŞARTIMIZ YOK: Hiçbir ittifaka kapıyı kapatmıyoruz. Ön şartımız yok, mutlaka ittifak olacak diye bir şartımız da yok. Bu tartışmaya YSK’nın sebebiyet vermesini dahi ayıp görüyorum. Türkiye sanki ilk defa seçim yaşıyormuş gibi. YSK 1960’tan sonra yargı denetiminde kuruldu. YSK’nın içtihatları var, İyi Parti bunlara bakıldığında seçimlere girme hakkına sahip. Bu yaıp YSK’nındır. Bu ayıba izin verirse YSK, yüksek sabotaj kuruluna dönüşür.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER