CHP ve MHP arasında rapor tartışması

CHP'li Özgür Özel'in, MHP'nin seçim güvenliği raporunu istediğini yönündeki açıklaması üzerine 2 parti arasında tartışma yaşandı. MHP, bir Meclis grup çalışanının şahsi merak nedeniyle raporu istediğini açıklarken, Özel, "Personeller, öbür gruba gidip, bir şey istediğinde kişisel merakla istemezler" dedi.

CHP ve MHP arasında rapor tartışması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP’nin seçim güvenliği raporunu istediğini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta açıklamanın doğru olmadığını söylerken; buna yanıt veren Özel, bir MHP çalışanının raporu istediğini belirtti.


MHP’den ikinci açıklamayı yapan MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay ise, MHP çalışanının kişisel merakı nedeniyle raporu istediğini ve Özel’i kınadıklarını açıkladı. Yeniden açıklama yapan Özel, “Personeller, öbür gruba gidip, bir şey istediğinde kişisel merakla istemezler” dedi.

ÖZEL: HAYRETLE VE İBRETLE KAMUOYUYLA PAYLAŞIYORUZ

MHP, CHP’nin “Seçim Güvenliği Komisyonu”nun randevu talebini reddetmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, diğer partilerle yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan raporun MHP tarafından istendiğini öne sürdü. Özel, şunları söyledi:

“MHP grubu, grubumuzdan dün Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna ilettiğimiz seçim güvenliğine ilişkin raporumuzu talep etmiştir. Dün randevu talebimizi reddeden MHP’nin kendi tutumlarıyla bağdaşmayan, kendi açıklamalarını yalanlayan, kendi kendini tekzip eden bu tavrını hayretle ve ibretle kamuoyuyla paylaşıyoruz. MHP’nin bir görevli aracılığıyla değil yetkili bir ismi tarafından, partiler arası iletişim nezaketine uygun bir şekilde raporun talep edilmesi durumunda taleplerinin değerlendirileceğini kamuoyuna iletiyoruz.”

USTA: ÖZEL’İ SİYASİ NEZAKETE DAVET EDİYORUM

Özel’in açıklamasının ardından MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Twitter hesabından açıklama yaptı.

MHP’nin 2 grup başkanvekilinin de CHP’den rapor talep etmediğini belirten Usta, “Özgür Özel, mal bulmuş mağribi gibi, anlamadan bilmeden, çaresizlik ve tükenmişlik içinde açıklamada bulunarak buradan bir siyasi malzeme çıkarmaya çalışmıştır. Özgür Özel’i siyasi nezakete davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Usta’nın açıklamaları şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Özel, seçim güvenliği ile ilgili raporunu AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşerek iletmişti. CHP’nin randevusunu reddeden MHP’den ise “CHP’nin oyunlarına ve oyalamalarına itibar etmiyoruz” açıklaması gelmişti.

CHP VE MHP’DEN İKİNCİ AÇIKLAMALAR

MHP’den gelen açıklamaya bu kez CHP’den yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaşanan süreci şöyle anlattı; “Saat 10.45 sıralarında MHP Grubu büro görevlisi Ö. Ş., CHP Grubu Basın Danışmanı Tuncay Keser’in odasına gelerek, CHP tarafından dün kamuoyuna açıklanan raporun bir örneğinin MHP Grubu tarafından talep edildiğini iletmiştir. Bunun üzerine benimle irtibata geçilmiş olup talimatımla MHP Grubu’ndan Ö.Ş.’nin grup personeli olduğu teyit edilmiştir.

Ardından grup başkanvekillerimizle yaptığımız istişare sonucunda bu talebin karşılanmaması kararlaştırılmış ve bilinen açıklama kaleme alınmıştır. Açıklamamızda raporun yetkili bir kişi tarafından talep edilmediği de özellikle vurgulanmasına karşın MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın açıklamaları şaşkınlıkla karşılanmıştır. Akçay, tarafımı hırçınlık ve hazımsızlıkla suçlamaktadır. Hırçın olan, raporumuzu merak etmesine karşın raporu partiler arası iletişim nezaketine uygun olmayan biçimde talep eden MHP’nin sayın grup yöneticileridir.”

‘RAPORU AÇIKLADILAR, NİYE İSTEYELİM?’

Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay bir açıklama yaptı. MHP’nin rapor talep etmediğini belirten Akçay, “CHP bu raporuna ilişkin görüşlerini kamuoyuna açıkladı. Dün internet sitesinde CHP’nin rapor yer aldı. Bizim böyle bir merakımız yok. Niye biz CHP grubundan bu raporları isteyelim?” dedi.

MHP personeli Ömer Çakmak’ın kişisel merakında dolayı rapor istediğini ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

“Sadece grup personelimiz olan Ömer Çakmak, her zaman birbirleriyle sohbet edip görüşüp isterler. Kendi kişisel merakından bu raporu sormuş. CHP Grup personeli de kendi grup başkanvekillerine söylüyorlar. CHP, MHP’ye karşı bu husumetinden hazımsızlığından bu hırçınlıkları yapıyor. CHP’nin yaptığı kendilerine randevu vermeyişimizin hazımsızlığının bir yansımasıdır. Basit bir çiğlikten öte bir şey değildir. O nedenle CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel’i kınıyorum.”

ÖZEL: MECLİS’TE KİŞİSEL MERAKLA BİR ŞEY İSTEME HİÇ OLMADI

CNN Türk yayınına katılan Özgür Özel, MHP’den gelen tepkilere yanıt verdi. Özel, “Telefon geldi MHP’den rapor istiyorlar dendi. Ben MHP’nin son zamanlardaki darmadağın halini bildiğim için, Engin Altay’la da görüş alışverişinde yaptım, dedik ki ‘Nezaketle yollayın vermeyin’ ve teyit alın, personelin ismini sorun. Bu isim bizde sabahtan beri var ama biz, kısaltarak söylüyoruz ki, niye bir emekçinin ismini açıklayalım. Meclis’te personeller, öbür gruba gidip, bir şey istediğinde kişisel merakla istemezler, bugüne kadar hiç olmadı” diye konuştu.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER