CHP'li Bekaroğlu: HDP-CHP ittifakı denmemeli

2019 seçimleri yaklaşırken en çok tartışılan konuların başında 'HDP ve CHP ittifak yapacak mı?' geliyor. İttifak tartışmalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu "Ortak aday işi bu işin en son halkasıdır" yorumunda bulunuyor.

CHP'li Bekaroğlu: HDP-CHP ittifakı denmemeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, 2019 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte ‘hangi ittifaklar gündemde’ tartışmalarını değerlendirdi. 2019 yılının yaklaşmasıyla birlikte ‘CHP- HDP ittifakı yapılacak mı?’ en çok tartışılan konuların başında geliyor. Tartışmaları değerlendiren CHP’li Bekaroğlu, “İttifak çağrılarının yapılması iyidir. Ortak aday işi bu işin en son halkasıdır” yorumunda bulunuyor.

‘EVET DEMEK İÇİN ÇIKACAKSINIZ’

Dihaber’den Kenan Kırkaya’ya konuşan Bekaroğlu, “Önümüzde ise bir seçim var. Bu sadece 16 Nisan’ın rövanşı değil. Bu şekilde milletin karşısına ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ demek için çıkmıyoruz. ‘Erdoğan’a hayır’ diye çıkarsanız kaybedersiniz. ‘Evet’ demek için çıkacaksınız. Neye evet diyeceksiniz, demokrasiyi güçlendirmeye, hak ve adaleti ayağa kaldırmaya, Türkiye’de pastayı büyütmeye ve bunu adil dağıtmaya evet diye bir programla çıkmak lazım. Bunun üzerinde çalışmak lazım” ifadelerini kullandı. 

‘DAHA GENİŞ BİR İTTİFAKI HEDEFLEMEK LAZIM’

HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “CHP’ye yönelik yapılan ittifak” çağrısını da değerlendiren Bekaroğlu, şunları söyledi: “Bu çağrıların yapılması iyidir. CHP ve HDP’nin ittifakı falan diye de taktim edilmemesi gerekiyor. Toplumun tüm kesimleri ortak bir programla, kendi programları, parti görüşleri saklı tutmak kaydıyla bir ortak program yapacaklar. Gelecekler çalışacaklar. Bu da uzun bir çalışma ve bunu topluma anlatmak lazım.  Ortak aday işi bu işin en son halkasıdır. Hiç ortak adayda olmaz, toplum ortak adayı belirleyebilir. İlk tura herkes girer ortak aday da oradan çıkabilir. Dolayısıyla önemli olan nasıl bir programda insanlar birlikte hareket edebiliyor. ”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER