CHP'li Özgür Özel: 'Erdoğan yürüyüşe katılacak sandık!'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramankazan'daki iftarından sonra 'Adalet Yürüyüşü'ne katılacağını sandıklarını belirterek, Erdoğan'ın kendisine açtığı tazminat davasını değerlendirdi.

CHP'li Özgür Özel: 'Erdoğan yürüyüşe katılacak sandık!'
‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan CHP Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı tazminat davası ve yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Kahramankazan ilçesinde iftara katılması üzerine Özel, “Genel başkanın çağrısını dinledi geliyor sandık ama Kahramankazan’dan dönmüş. Eski kalabalıkları toplayamıyor, boş masalara konuşuyor. Bu yürüyüşten müthiş derecede rahatsız. Türkiye’nin gündemini kendisi belirlemeye alışmış” dedi.


TBMM’de yaptığı bir konuşma nedeniyle Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davasını da değerlendiren Özel “Madem ülkeyi bu kadar dürüst yönetiyorsanız, ‘bir tek yüzükle siyasete girdim’ diyorsunuz, bu mal varlığını nasıl edindiniz? diye sordum. 3,5 milyarlık kişisel serveti söz konusu olmuş, liderler arasında da tartışma konusu olmuştu. Yaptığı iş tek kelimeyle Adalet Yürüyüşü’nün önüne çukur kazmaktır. Adalet Yürüyüşü’nü bir polemik çukuruna düşürmek istiyor” yorumunda bulundu.

‘YENİ KAPI RUHUNU KENDİSİ BOZDU’

Mahkemelere karşı son derece saygılı olduklarını belirten Özel, Erdoğan’ın mahkemeye kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri sunarken kendilerinin de hazırlıklarını yaptıklarını ifade etti. Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakalım, bizim dediğimiz tüm bilgi ve belgeleri talep edebilecek mi? 15 Temmuz’dan beri ilk kez dava açıyormuş. ‘Yenikapı ruhu ortadan kalktı’diyor. Yenikapı ruhunu referandum döneminde, hepimize günde 5 vakit, 22 televizyon, 30 gazeteden terörist diyerek kendisi bozmuştu.”

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER