CNN: MİT görevlileri kılık değiştirerek Suudi uçağını aradı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün İstanbul'a gelen ve Suudi Arabistan vatandaşlarını taşıyan iki uçaktan birinin MİT görevlileri tarafından arandığı iddia edildi. CNN'in haberine göre yolcular beklerken, havalimanı çalışanı kılığına giren MİT görevlileri uçağı aradı.

CNN: MİT görevlileri kılık değiştirerek Suudi uçağını aradı
Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün, 15 Suudi Arabistan vatandaşını İstanbul’a getiren iki uçaktan birinin uçağının MİT görevlileri tarafından arandığı öne sürüldü. İddiaya göre Kaşıkçı’nın kaybolduğu haberinin ardında MİT görevlileri, havalimanı çalışan kılığına girerek uçağa girdi.

ABD merkezli CNN televizyonunun, Türk yetkililerin ifadelerine ve bir polis raporuna dayanarak, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasının ardından neler yaşandığı haberleştirdi. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in, Suudi gazeteci Başkonsolusluğa girdikten 3,5 saat sonra yetkililere haber verdi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Cengiz’den telefon almasının ardından Türk istihbarat yetkilileri de dahil olmak üzere hükümet yetkililerini aradı.

Aktay saat 18.00’den hemen önce Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci ile telefonda görüştü. Büyükelçi Kaşıkçı hakkında hiçbir şey duymadığını söyledi. Aktay, El-Hireyci’nin şaşırmış göründüğünü ifade etti.

SES KAYDINA GÖRE KAŞIKÇI’YA SALDIRILDI

CNN’e konuşan kaynaklar, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), başkonsolosluğun içinden bir işitsel-görsel kaydı gözden geçirmeye karar verdiklerini anlattılar. Türkiye böyle bir kaydın varlığını doğrulamadı.

Kayıtta, Kaşıkçı’ya saldırıldığı ve boğuşma sonunda öldürüldüğünün anlaşıldığı iddia edildi.

‘VALİZ İNSAN PARÇASI OLSA X-RAY’DE FARK EDERDİK’

Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim’de, özel iki jet İstanbul’a Suudi Arabistan vatandaşlarını getirdi. Gelenleri Suudi yetkililer olduğu ve Kaşıkçı’yı öldürdükleri iddia edilmişti.

CNN’in gördüğü bir polis raporuna göre, aynı gün biri diplomatik pasaport taşıyan yedi Suudi yolcu, kiralık Gulfstream IV jetiyle geri dönmek için havalimanında bekliyordu. Diğer jet ise daha öne havalanmıştı.

Valizleri çoktan x-ray cihazından geçmişti ve x-ray sırasında incelemeyi yapan yetkili, istihbarat yetkililerine valizde insan parçaları olsa bunların farkına varılacağını söyledi.

CNN haberinde saat 21.00 civarı havalimanı çalışanı olarak giyinmiş istihbarat yetkililerinin, uçağın içini aradığı ifade ediliyor. Şüpheli hiçbir şey bulunamadığı ve yolcuların uçağa binmesine izin verildiği de belirtiliyor. Uçak saat 23.00’te İstanbul’dan ayrıldı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER