Davutoğlu: 'Kimse basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye heveslenmesin'

Başbakan Davutoğlu, “Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti’yi dizayn etmeye heveslenmesin. İşte söylüyorum, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız.” dedi.

Davutoğlu: 'Kimse basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye heveslenmesin'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kilis’e yönelik roketli saldırılar için, “Kilis Suriyeli kardeşlerimizi bağrına bastı, çok büyük fedakarlık yaptı. Biz de Kilis’in yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kilis’e atılan roketler

“Suriye’de mazlumlara destek çıkmamız birilerini rahatsız ediyor ve Kilis’e saldırıyorlar.

“Kilis Suriyeli kardeşlerimizi bağrına bastı, çok büyük fedakarlık yaptı. Biz de Kilis’in yanında olacağız.

“Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında alınacak tedbirleri bir kez daha görüştük. İlave askeri tedbirler alınacak. İHA’larla istihbarat sağlanacak ve saldırılar önlenecek. Kilis’e ilave sağlık personeli gönderilecek ayrıca zırhlı ambulanslar da Kilis’te görev yapacak. Kayıpların tazmin edilmesini sağlayacağız. Zarar görenlere derhal ödeme yapacağız.

BBC’nin Bayık röportajı

“Terör konusunda hala ikircikli tutum sergileniyor.

“Eli kanlı terör örgütü üyeleriyle röportaj yapılıyor. Bunun adı gazetecilik değil. Kimse bunu hoşgörü ile karşılamamızı beklemesin. PKK’ya yönelik faaliyetler gazetecilik faaliyeti arasında sayılamaz.

“Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti’yi dizayn etmeye heveslenmesin. Eğer Cumhurbaşkanımızın 14 yıl içinde, manşetler üzerinden, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse, işte söylüyorum, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız.

“Bir yandan geleceğe yatırı yapıyoruz, bir yandan da güncel problemleri göz ardı etmoruz. Türkiye terör belasından kurtuluncaya kadar mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir.

“Sivillere saldıranların tek bir amacı var. PKK ve DEAŞ ülkemize yönelik eş zamanlı saldırılar yürütüyor. PYD, DEAŞ ve alçak Esad rejimi birlikte hareket ediyor. Bu terör baranlarının hepsi sahipleri ne derse onu yerine getirmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER