Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

Deniz Baykal, yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor.

Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı
Fransa’dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselen Deniz Baykal, hastanede tedavi altına alındı. Yapılan ilk açıklamada, Baykal’ın Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Baykal’ın yoğun bakımdaki tetkikleri sırasında kendisine anjiyo yapıldı ve tespit edilen emboliye stent ile müdahale edildi.


CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Baykal’ın bir damarında pıhtılaşma olduğunu bildirdi. Baykal’a tıkanık damarın açılması için boynundan anjiyo yapıldığı öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Baykal’ın tıkanan damarının açıldığını ve hayati tehlikesi bulunmadığını duyurdu.

‘CERRAHİ OPERASYONLUK BİR DURUMU YOK’

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel, Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili, “Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok” diye konuştu.

‘İYİ HABERLERİ BEKLİYORUZ’

CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, yaptığı açıklamada, ‘Baykal önce özel bir hastaneye ardından İbni Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz’ dedi.

‘AÇIKLAMA YAPILACAK’

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da hastanede görüştüğü yetkililerden son bilgileri aktardı. Yarkadaş, Baykal’a bazı testler yapıldığını, bir damarında pıhtı tespit edildiğini ve hastanenin gerekli müdahaleyi yaptığını bildirdi. Baykal’ın tıkanan damarı için anjiyo yapıldığı öğrenildi. Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanenin yarım saat içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını da belirtti.

‘HAYATİ TEHLİKESİ YOK’

Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş’ten bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, Baykal’ın hayati tehlikesi olmadığını söyledi.  Baykal’ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal da hastanede bulunuyor.

ERDOĞAN, BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Prof. İbiş’ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

BAŞBAKAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TELEFON

Başbakan Binali Yıldırım da Baykal’ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: SAĞLIK DURUMU İYİ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Baykal’ı ziyaret etti.  Çavuşoğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi; Zamanlıca erken müdahale yapılmış. Rahatsızlığını hissedince kendisi de şoförü arayıp, hemen hastaneye gelmişler. Sağlık durumu da iyi çok şükür. Şu an yoğun bakımda, inşallah en kısa zamanda iyileşecek. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Kendisini görmedik, böyle bir durumda içeri girip ziyaret etmemekte fayda var. Daha sonra normal odaya ya da evine geçince kendisini ziyaret edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastane bahçesinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu ‘Durumu iyi ancak önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor” dedi.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

Hüseyin Hilmi Baykal ve Feride Baykal’ın çocuğu olarak 1938’de Antalya’da doğan Deniz Baykal, 5 kez CHP genel başkanı olarak başbakan adayı olmuş ancak başbakanlık koltuğuna oturamamıştır. 37., 42. ve 52. hükümetlerde yer alan Baykal, Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır.

Deniz Baykal, 2010 yılının mayıs ayında medya tarafından açıklanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen cinsel içerikli gizli kamera kayıtları ile ilgili haberlerin ardından 10 Mayıs 2010 tarihinden istifa ederek CHP’deki görevinden ayrıldı.

Deniz Baykal, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963‘te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD‘ de kaldı ve Colombia ile Berkeley üniversitelerinde çalışmalarını sürdürdü.

Siyasetle 1960‘lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılarak tanışan Baykal, 1973 Ekim’inde yapılan Genel Seçimlerde CHP‘den Antalya Milletvekili seçildi.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER