Deniz Baykal yeniden ameliyata alındı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, beynindeki ödem nedeniyle bu sabah yeniden ameliyata alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, "Beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verildi" açıklamasında bulundu. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, ameliyatın başarılı geçtiğini duyurdu.

Deniz Baykal yeniden ameliyata alındı
Boynundaki ana damardaki tıkanıklık nedeniyle dün sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu sabah yeniden ameliyata alındı. Baykal’ın tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş “Baykal’a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verildi” açıklamasında bulundu.


Kafatası içi basıncı arttığı için müdahale edildiğini belirten İbiş, “Baykal ciddi bir rahatsızlık geçiriyor” bilgisini verdi. Öğleden sonra yaptığı ikinci açıklamada, İbiş şunları söyledi:
“Bazı beyin ödemlerinin ortaya çıkması, beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Bugün diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncının artması. Ani gelişen bir durum. Şu anda kanama yok o konuda içimiz rahat. Deniz bey şu anda uyutuluyor. Akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek. Beyin çok hassas bir organ. Risklerle dolu. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Bundan sonra farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu bilemiyoruz. Deniz beye ziyaret yasak, dün de yasaktı bugün de yasak. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyine giden ana damarın tıkanması, bu noktadan sonra yeni tıkanıklıkların oluşmamasıydı bizim tedavi planımız. Riskler her zaman vardır. İmkanlar doğrultusunda elden gelen yapılacaktır. Önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz.”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da “Baykal’a bir müdahale daha yapıldı. Şu anda endişe edilecek noktada değiliz” dedi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise saat 11.00’de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Deniz Baykal’ın ameliyatı bitti. Sonuç başarılı. Ödem alındı” bilgisini paylaştı.

Hastaneden yapılan açıklamada da ameliyatın başarılı geçtiği ve ödemin alındığı açıklaması yapıldı.

72 SAAT KRİTİK

İbiş dün akşam yaptığı açıklamada, Baykal’ın geçirdiği beyin hasarı ve zatürre nedeniyle ateşinin yükselmesini beklediklerini belirterek, sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri vermişti:

“Her şeyden önce bilinci açık. Elbette ki bu olaylardan sonra ‘hiçbir risk yoktur’ diyemeyiz. O riskleri en küçük bir risk de olsa hekimler göz önünde bulundurmak zorunda. Zaten arkadaşlarımız da bunu göz önünde bulunduruyorlar. Ateşini bekliyorduk, çok doğal, ödemi bekleriz ama bunlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Gelişmelere göre zaman zaman ilaç tedavisi de gerekebilir. Sol tarafında güçsüzlük var, sol kolda daha belirgin olmak üzere, sol bacakta hafif bir güçsüzlüğü var.

Bizim için şu an önemli olan beyin bölgesinde kan akımının artırılması ve orada oksijen düzeyinin yükseltilmesi. Bizim için önemli risklerden biri de kanama riskidir ama ben sanıyorum ki Deniz Bey’in güçlü bünyesi bunların üstesinden gelecektir. Bu, bizim için çok büyük bir avantaj. Tablo, şimdi bu durumda ama asıl sonuçlar 48 hatta 72 saat içerisinde çok daha rahat bir şekilde ortaya konulacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER