Emek Partisi'nden 'ortak aday' çağrısı!

Erken seçim için yeni bir ittifak ve ortak aday teklifi de Emek Partisi'nden geldi. Parti genel merkezinden yapılan açıklamada 'bu yöndeki çabaların devam ettiği' belirtilerek, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkevleri'ne çağrı yapıldı.

Emek Partisi'nden 'ortak aday' çağrısı!
24 Haziran seçimleri öncesi siyasette hareketli saatler yaşanırken meclis dışı muhalefette de ittifak ve ortak aday çalışmaları yaşanıyor. Son olarak bir açıklama yapan Emek Partisi, ‘ittifak görüşmelerinin devam ettiğini’ belirterek başta, Birleşik Haziran Hareketi, HDP ve Halkevleri olmak üzere emek, barış, demokrasi güçlerine ortak aday çıkarma çağrısı yaptı.

“Ülkenin OHAL’siz yönetilemez hale gelinmiş olması ve hepsinden önemlisi bu gelişmelerin  siyasal sistemin ‘tek adam, tek parti rejimi’ biçiminde faşist temelde yeniden inşası sürecini  giderek daha da zorlaştırması erken seçim kararının gerçek nedenlerini oluşturmaktadır” denilen açıklamada, “Halklarımızın en acil talepleri  emek, demokrasi ve barış güçleri olarak bir araya gelmemizin ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine demokratik bir ittifak oluşturarak ‘ortak aday’ etrafında gitmemizin siyasal olarak yeter asgari koşullarını oluşturmaktadır” denildi.

‘SORUMLULUKLARI OMUZLAYALIM’

7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde de HDP listelerinde ittifakla seçime giden siyasi partilerden olan Emek Partisi’nin çağrısında, “İşsizlere iş, koşula bağlanmamış işsizlik ödeneği, yoksulluk sınırı altındaki emekçi ailelerine sosyal destek verilmesi için; emek, demokrasi, barış güçlerinin 24 Haziran seçimlerinde ‘ortak aday’ etrafında birleşerek hareket etmelerinin kaçınılamaz zorunluluğunu bir kere daha vurguluyoruz” denildi. Emek Partisi açıklamasında şöyle denildi: “Başta Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkevleri olmak üzere bu güçleri “tek adam, tek parti rejimi”ne karşı demokratik bir ittifak halinde bir arada olmaya ve dönemin gerektirdiği sorumlulukları omuzlamaya çağırıyoruz. Partimiz işçi sınıfımız ve emekçi halklarımıza karşı bağlılığının ve sorumluluğunun gereği olarak böyle bir ittifakın oluşması için çabalarını sürdürmektedir.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER