Erdoğan, 'Tayyipler Alemi' pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde açtıkları pankartın ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüştü. Erdoğan'ın, gözaltılardan duyduğu rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi.

Erdoğan, 'Tayyipler Alemi' pankartı açan ODTÜ'lülerle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde “Tayyipler Alemi” karikatürünün yer aldığı pankartı açtıkları için gözaltına alınan öğrencilerle Beştepe’de görüştü. Görüşme, Erdoğan’ın öğrencilere geçtiğimiz günlerde yaptığı çay daveti üzerine gerçekleşti.

Milliyet gazetesinden Kıvanç El’in haberine göre, ODTÜ mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karikatürünün olduğu pankart açan ve gözaltına alınan öğrenciler, daveti kabul ederek bugün Beştepe’ye gitti.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Erdoğan’ın gözaltılardan rahatsızlık duyduğunu söylediği belirtildi..

NE OLMUŞTU?

ODTÜ mezuniyet töreninde pankartı taşınası nedeniyle 4 öğrenci tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Pankartı tören alanına götürmeye yardım ettiği ve pankartı bastığı belirtilen öğrenciler de dahil olmak üzere 5 kişiye dava açılmıştı.

Öğrencilere destek için karikatürü Twitter hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER