Erdoğan'a 'her seçmen için' Demirtaş davası!

HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş için kullandığı sözler nedeniyle tazminat davası açtı. HDP 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP'ye oy veren her seçmen adına Erdoğan'a tazminat davası açtı.

Erdoğan'a 'her seçmen için' Demirtaş davası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik ‘terörist’ sözleri nedeniyle Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası başvurusu yapıldı. Şikayet dilekçesinde Erdoğan’ın kullandığı ifadelerinin, TCK’nin “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz”, “Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz” bölümlerini içeren çok sayıda maddesini ihlal ettiği belirtildi. HDP’nin yaptığı açıklamada, “Erdoğan’dan talep edilen tazminat miktarı olan 60.584,89 TL (altmış bin beş yüz seksen dört lira, seksen dokuz kuruş) 7 Haziran 2017 seçimlerinde HDP’ye oy veren her seçmen adına 1 kuruştan hesaplanarak belirlenmiştir” denildi.

‘DEMİRTAŞ’IN HUKUK GÜVENLİĞİ İHLAL EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Demirtaş’ın 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğu da hatırlatılan dilekçede, Demirtaş’ın Türkiye ve dünya kamuoyunun yakından tanıdığı, “Türkiye’nin en etkili muhalefet liderlerinden biri olduğu” belirtildi.  Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen G-20 toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demirtaş’a yönelik ifadelerinin Demirtaş’ın hukuk güvenliği ve Anayasanın 36. Maddesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. Maddesi gereğince sahip olduğu adil yargılanma hakkının da “davalı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilemez şekilde ihlal edilmeye çalışıldığı” söylendi.

HER 1 SEÇMEN İÇİN DAVA

HDP’nin başvuru dilekçesinin sonunda 7 Haziran 2017 seçimleri esas alınarak HDP’ye oy veren her bir seçmen için Erdoğan’a dava açıldığı belirtildi: “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep edilen tazminat miktarı olan 60.584,89 TL (altmış bin beş yüz seksen dört lira, seksen dokuz kuruş) 7 Haziran 2017 seçimlerinde HDP’ye oy veren her seçmen adına 1 kuruştan hesaplanarak belirlenmiştir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER