Erdoğan'dan Avrupa Parlamentosu'na: 'Haddinizi bilin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinin dondurulması kararını veren Avrupa Parlamentosu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan'dan Avrupa Parlamentosu'na: 'Haddinizi bilin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece’de gerçekleştirdiği dört yeni ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve çevre yatırımları toplu açılış törenine katıldı.

"Ey AP, siz terör örgütüne çanak mı tuttunuz, hayırlı olsun"

Törende yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararını değerlendiren Erdoğan, "AP’nin son kararını gördünüz. Neymiş Türkiye’de olağanüstü hal varmış. Teröristlerin üzerine çok sert gidiliyormuş. Terör örgütleri ile ilişkileri olanlar görevlerinden alınıyormuş. Medyaya kısıtlama varmış. Vize serbestisinin 72 şartında 7’si yerine getirilmemiş. Gümrük Birliği görüşmelerine atıfta bulunarak bizi ekonomi ile tehdit ediyorlar. Silah veriyorlarmış da bundan sonra artık silah verilmemesi konusunda da karar alacaklarmış. Türkiye gibi topraklarında neredeyse her gün terör eylemi yapılan bir ülkeye ‘terörle mücadele etme’ demek, aslında dükkanı kapatıp git demektir. Terörle mücadele etmemek terör örgütlerine teslim olmaktır. Ey Avrupa Parlamentosu siz terör örgütlerine çanak mı tuttunuz, hayırlı olsun. Hani PKK terör örgütü olarak ilan edilmişti. Nasıl olur böyle bir karar alırsınız. Siz teröre yardım yataklık yaptığınızın farkında mısınız?" diye konuştu.

Fransa'da tekrar uzatılan olağanüstü halden bahseden Erdoğan, "Fransa bir kaç terör eylemi oldu diye uygulamaya olağanüstü hali sürekli uzattı. Siz Fransa için böyle bir karar aldınız mı? Önümüzdeki yıl yapılacak Fransa seçimleri sebebiyle olağanüstü hali yeniden uzatmayı düşünüyorlar. Türkiye yaşadığı darbe girişimine rağmen olağanüstü halini ikinci 3 ayında bulunuyor şu an. Bununla bitecek değil belki bir üç ay, hatta bir üç ay daha uzatılacak. Size ne bunun kararını hükümet verir, parlamento verir. Bu ülkeyi AP mi yönetiyor, yoksa bu ülke hükümeti mi yönetiyor, size ne. Haddinizi bilin. Geçti o. Onlar mazide kaldı. Avrupa’da hangi devlet ülkemizin şartlarında bulunsa değil olağanüstü hal ilanı, daha ağır yaptırımlara gider" şeklinde konuştu. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER