Erken seçim kararı 3 Nisan'da alındı iddiası

Erken seçim kararıyla ilgili tartışmalar sürerken, Ankara kulislerinde Bahçeli'yle ilgili iki görüş öne çıktı. Bu görüşlerden ilkine göre, Bahçeli daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'la görüştü ve alınan karar doğrultusunda erken seçim çağrısı yaptı. Bu iddiaya dayanak olarak, Bahçeli ve Yıldırım'ın 3 Nisan'da TBMM'de yaptığı sürpriz görüşme gösteriliyor.

Erken seçim kararı 3 Nisan'da alındı iddiası
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta erken seçime gidilmesi çağrısının ardından dün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçimin 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı. Bahçeli’nin çağrısının danışıklı dövüş olduğu iddiaları dile getirilirken, kulislerde de iki görüş öne çıktı.

Gazete Habertürk’ten Volkan Yanardağ’ın haberine göre, Bahçeli’nin çağrısının ardından Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) ve Bakanlar Kurulu’nu toplayan Erdoğan, teklifi değerlendirdi. Erdoğan’ın hukukçu kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda, 26 Ağustos’un geç bir tarih olacağı ifade edildi. YSK’nin seçime hazırlanmak için en az 40-45 güne ihtiyaç olduğu ifade edildi, Ramazan da dikkate alındığında en uygun tarih olarak 24 Haziran öne çıktı.

‘ÖNCEDEN KARARLAŞTIRDILAR’

Öte yandan Bahçeli’nin erken seçim çıkışına ilişkin Ankara kulislerinde iki görüş öne çıkıyor. İlki, MHP Lideri’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile daha önce görüştüğü ve alınan karar doğrultusunda erken seçim çıkışı yaptığı yönünde. Dayanak olarak Bahçeli ile Yıldırım’ın TBMM’de 3 Nisan’da baş başa yaptığı görüşme gösteriliyor. İkinci görüş ise MHP Lideri’nin AK Parti ile konuşmadan bu kararı aldığı yönünde.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER