Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest

Hakkında iddianame hazırlanmaksızın tam bir yıldır Silivri'de tutulan gazeteci Deniz Yücel'in tahliyesine karar verildi. Alman Dışişleri, "Şimdi tabii ki önümüzdeki dakikalarda, saatlerde ne olacağını beklemek lazım" açıklaması yaptı.

Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest
Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı.

Yücel’in avukatı Veysel Ok, haberi Twitter’dan duyurdu.

Buna göre Yücel, davanın geri kalanında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Die Welt gazetesi, yurtdışına çıkış yasağı getirilmediğini duyurdu. Sürecin ayrıntıları henüz netleşmiş değil.

ALMANYA DOĞRULADI

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Yücel’in serbest kaldığını doğruladı. Alman Dışişleri, “Şimdi tabii ki önümüzdeki dakikalarda, saatlerde ne olacağını beklemek lazım” açıklaması yaparak, Türkiye yargısına teşekkür etti ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ‘son günlerde bir çözüm sağlanması için yoğun çalışmalarda bulunduğunu’ söyledi. Sözcü, Yücel’in iki ülke arasında bir silah anlaşması karşılığında bırakılıp bırakılmadığı sorusuna yanıtında ise “Bir anlaşma yapılmadı” dedi.

Die Welt gazetesi de, Türkiye ve Alman vatandaşı olan muhabirleri Yücel’in serbest bırakıldığını internet sitesinden ‘Deniz Yücel özgür!’ başlığıyla duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Deniz Yücel, 14 Şubat itibarıyla, hakkında hiçbir iddianame hazırlanmadan bir yıldır Silivri’de tutuluyordu. Yücel’in durumu, Başbakan Binali Yıldırım’ın dün yaptığı Almanya ziyaretinde en önemli gündem maddesiydi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın toplantısında “Deniz Yücel konusu çok büyük önem taşımaktadır. İddianame hazırlanmamış olmasına rağmen tutuklu bulunuyor. Hukuk devleti ilkelerini görüştük. Konunun aydınlatılması açısından hukuk devleti ilkelerine saygı duyulması gerektiğini ifade ettik” demişti. Yıldırım “Deniz Yücel ve diğer zanlılar tabii ki belirli suçlamalara maruz olarak tutuklu durumdalar. Bunlar mahkemelerin kendi kapasitesinde görülüyor ve bunlardan geçmişte birkaç tanesinin mahkemesi görüldü ve gereği yapıldı. Ümit ediyorum ki hukuk devleti kuralları içinde gereği yapılacaktır. Bize düşen mahkemenin işini kolaylaştırmak ve onların önünü açmak” yanıtını vermişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER